Rapor: Önümüzdeki ay iki yeni iPhone gelecek

Yeni iPhone 5S ve iPhone 5C hakkında şimdiye kadarki belki de en kesin bilgiler ortaya çıktı!

Yeni iPhone'lar doğrulandı!

Apple'ın önümüzdeki ay tanıtılması beklenen iki iPhone'u hakkındaki söylentiler son günlerde hız kazandı. Geçtiğimiz günlerde iPhone 5S'in altın renk seçeneğiyle gelebileceğini duymuştuk. Şimdi ise önümüzdeki ay iki yeni iPhone modelinin tanıtılacağı söyleniyor.

İki yeni iPhone tanıtılacağı bilgisi hiç de şaşırtıcı değil, çünkü sızıntılar aylardır iPhone 5S (tam donanımlı yeni nesil iPhone) ve iPhone 5C (ucuz iPhone) olmak üzere iki farklı cepten bahsediyor. Ancak iki cebin geleceğini "doğrulayan" kaynak, bu kez Apple'ın Asya'daki tedarikçisi Hon Hai Precision Industry Co.

Yeni iPhone'ların iPhone 5S ve iPhone 5C ismini taşıyacağı uzun süredir söylense de, bu isimlerin gerçekten Apple tarafından kullanılıp kullanılmayacağını henüz kimse doğrulayamıyor. Bu arada iPhone 5S ve 4S'in fiyatını düşürmek yerine "ucuz" iPhone 5C'nin satışa sunulması, iPhone 4S'nin piyasadan çekilmesiyle sonuçlanabilir. Bu ise 4 inç'lik ekrana sahip olmayan, lightning portuyla gelmeyen tüm iPhone'un raflardan kaldırılması anlamına gelebilir.

En son söylentiler, yeni iPhone'un birinin veya her ikisinin de bir parmak izi tarayıcısıyla gelebileceğini söylüyor. Giriş düğmesine entegre edilecek parmak izi tarayıcısı, büyük ihtimalle güvenliği artırma amaçlı kullanılacak. Yine de geliştiricilerin parmak izi tarayıcısını farklı yaratıcı amaçlarla kullanması mümkün. 128GB'lık depolama alanına sahip iPhone'un da bu sene geleceğine dair söylentiler var.

Okuyucu Yorumları