Raspberry Pi sonunda kılıfına kavuştu!

Uygun fiyatlı mini PC Raspberry Pi, yıllar sonra resmi aksesuarına kavuştu!

Raspberry Pi nihayet...

Yayımlanmasının üzerinden geçen üç yılın sonunda, artık resmi bir Raspberry Pi kılıfı satın almanız mümkün.

Raspberry Pi'nin yeni kılıfı ABD'de 8.6 dolardan satışa sunuldu. Yeni aksesuar, beyaz ve ahududu (yani "raspberry") renk temasına sahip.

Model A ve B'nin 2012'deki yayımından ve devamında gelen Model B+ ve Raspberry Pi 2'den beri serinin en belirgin eksiği resmi bir kılıf olmuştu. Raspberry Pi'nin geniş bir kullanım alanına hitap etmesinden (kendin yap düzenlerinden eğitimsel bilişime kadar uzanan) dolayı, standart bir kılıf sunulması çok da gerekli gözükmemekteydi.

Firma bunun yerine insanları ve üçüncü parti satıcıları kendi kılıflarını yapmaya veya satmaya teşvik etmekteydi. Bu yüzden de yıllar içerisinde pek çok farklı kılıf modeli ile karşılaşmıştık.

Teşvik devam ediyor ama...

Teşvik devam ediyor ama...

Ancak şimdi firma, kasa üretimine el atmış durumda. Raspberry Pi 2 ve Model B+ için resmi kılıf, Kinneir Dufort ortaklığı ile tasarlandı. Plastik enjeksiyon ile üretilen bu kılıf, dört parça halinde sunuluyor: Ahududu renkli ana kasa ve buna takılan, yanlar için iki tane ve üst için bir tane olmak üzere üç adet panel. Bulunan elektroniğin ne kadarını göstermek istediğinize bağlı olarak panellerin bir bölümünü çıkartabiliyorsunuz.

Resmi kılıfın fiyatı, genel olarak bakıldığında ucuz olarak gözükse de, üçüncü parti kılıflara yakın bir fiyata sahip. Ancak, resmi kılıfın üçüncü parti türevlerine göre biraz daha çekici gözüktüğünü de belirtmek lazım.

Okuyucu Yorumları