Raspberry Pi'ye Android dopingi

Dünyanın en şaşırtıcı bilgisayarı bizleri bir kez daha şaşırtarak Android 4.0'a evet dedi!

Android 4.0'lı PC geliyor!

Kar amacı gütmeyen ve gönüllü bağışlarla hizmet veren Raspberry Pi kuruluşunun çıkardığı Linux tabanlı bilgisayarı Raspberry Pi, artık Android 4.0 işletim sistemiyle çalışacak. Yalnızca 25 dolarlık fiyatı ve kredi kartı büyüklüğündeki boyutuyla dikkat çeken bu mini-PC, bu sayede kullanım alanını da genişletmiş olacağa benziyor.

Raspberry Pi, genellikle geliştiricilerin program yazma ve test etme amacıyla kullandıkları bir bilgisayar. Bu bağlamda gelecek Android 4.0 takviyesi, bilgisayarın oldukça makul fiyatıyla birleşince şüphesiz Android tablet ve akıllı telefonlar için uygulama hazırlayan geliştiricilerin daha fazla ilgisini çekecektir.

Cihaz aynı zamanda kullanıcılar tarafından, internet odaklı çalışmalarını ve günlük işlerini halletmeleri için oldukça güç harcayan büyük ve pahalı masaüstü bilgisayarlar yerine sıklıkla tercih ediliyor.

Bu ucuz ve işlevsel minik PC, ilk çıktığında 700Mhz ARM işlemcisi, 256MB RAM kapasitesi, HDMI ve USB 2.0 girişleriyle beraber birçok kullanışlı özelliğiyle oldukça dikkat çekmişti. Raspberry Pi, Android'in eski sürümlerinin yanı sıra Linux'un Fedora, Debian ve ArchLinux işletim sistemlerini destekliyor. Bilgisayarın 25 dolarlık klasik Model A sürümünün yanında bir adet de Ethernet girişi ve başka geliştirilmiş özellikleriyle 35 dolardan sunulan Model B sürümü mevcut.

Günümüzde son teknolojiye sahip akıllı cihaz, tablet ve bilgisayarlar daha gelişmiş donanımlara sahip olsalar da uygun fiyatlı bu mini-PC, en azından yazılım programlama alanında birçokların ilk tercihi olacağa benziyor.

Okuyucu Yorumları