Razer'ın "indirim krizi" böyle bitti!

Dev PC ve aksesuvar üreticisini zor duruma sokan "sahte indirim kuponu" krizi, sonunda çözüldü!

"İndirim krizi" böyle bitti!

Sadece oyun severlere yönelik gelişmiş donanım ve PC bileşeni satışı yapan Razer'ın online alışveriş sitesi, bir şekilde internete sızan sahte "yüzde 90 indirim" kuponlarıyla alışveriş yapan müşterilerini sevindirecek bir açıklama yaptı: "Siparişler elinize ulaşacak!"

Razer mağazasını test etmek amacıyla geliştirilen yüzde 90 indirim kuponları, henüz anlaşılamayan bir nedenle internete sızmış ve çok kısa sürede yayılmıştı. Öyle ki site yönetimi durumu fark edip kuponları etkisiz kılana kadar geçen birkaç saat içinde binlerce birimlik sipariş verilmişti. Razer CEO'su Min-Liang Tan yaptığı açıklamada, çok büyük zarar edeceklerini bildikleri ve aslında siparişleri iptal etme hakları olduğu halde, müşterilerini zor duruma düşürmemek için donanımların teslimatını yapacaklarını açıkladı. Min-Liang Tan, tüm siparişlerin teslim edilmesinin birkaç ay sürebileceğini de sözlerine ekledi.

Ancak Razer teslimatlarda "ufak" bir değişiklik yapacak: Aynı üründen sadece bir birim sipariş sahibine ulaştırılacak. Yani fırsattan istifade edip aynı üründen yüzlerce birim sipariş eden toptancılar da herkes gibi sadece bir ürünle idare etmek zorunda kalacak.

Ne olursa olsun, Razer'ın müşterilerini yarı yolda bırakmaması alkışı hak eden bir karar. Şimdi merak edilen, şirket içerisinde kalması gereken sahte deneme kuponlarının bu kadar kişiye nasıl ulaşabildiği...

Okuyucu Yorumları