ReactOS: Açık kaynak Windows'un yeni sürümü

Farklı bir işletim sistemi: ReactOS hem bedava, hem de<br />Windows uygulamalarını destekliyor. İndirin

Bedava Windows!

ReactOS hırslı bir proje: Geliştirici takım Microsoft işletim sistemiyle tam uyumlu olan açık kaynak kodlu bir Windows alternatifi geliştirmek istiyor. Güncel sürümde ise bu amaca bir adım daha yaklaşıldı.

Sistem 1995'ten bu yana geliştiriliyor ve başlangıçta sadece Windows 95 ile uyumlu olması bekleniyordu. İşletim sistemi geçen süre zarfında Windows NT çekirdeği ile uyumlu hale geldi ve bunun bir sonucu olarak Windows 2000 ve XP için yazılmış programları da destekliyor. Fakat sunulan destek önceden de olduğu gibi çok kısıtlı. Hangi programların gerçekten de hatasız çalıştığını geliştiricinin web sitesinde yayımlanan uyumluluk listesinde yazıyor.

Güncel sürüm ile ReactOS, SATA sabit diskleri ve USB fareleri/klavyeleri destekliyor. Ayrıca bir işletim sistemine bir çizim programı da eklendi.

Resim galerimizde açık kaynak işletim sistemiyle çalışmanın nasıl bir şey olduğunu gözlemleyebilirsiniz. Eğer merak ederseniz ReactOS'u Live-CD olarak indirebilir ve kurulum gerekmeden evdeki PC'nizde deneyebilirsiniz. Cesaretli olanlar için projenin web sitesinde kurulabilen sürümü de var.

Download: ReactOS

Okuyucu Yorumları