realme C3i İnceleme

1899 TL fiyatlı realme C3i bütçeye uygun akıllı telefon arayanlara neler sunuyor? realme C3i özellikleri neler ve fiyatı ne kadar? İşte realme C3i incelemesi.

realme C3i İnceleme
CHIP Online Notu 80
  • Güzel tasarım
  • Sınıfına uygun performans
  • İyi pil ömrü
  • İdeal kamera performansı
  • Çift SIM kart desteği
  • Düşük ışık performansı

Akıllı telefon fiyatlarının bir hayli arttığı günümüzde pek çok kişi bütçeye uygun bir akıllı telefon arıyor. Neyse ki bu konuda seçenek oldukça geniş. Özellikle Çin menşeli markaların ülkemize girmesiyle beraber ivme kazanan uygun fiyatlı telefon segmenti, realme'nin yeni modeli C3i ile kuvvetleniyor.

realme C3i Fiyatı Ne Kadar?

realme C3i, özellikle ilk kez akıllı telefon sahibi olacaklar ve öğrenciler için uygun bir model olabilir. 1899 TL fiyatla bulunabilen realme C3i, böylece bütçeyi yormuyor; sahip olduğu özellikleri ile ihtiyacı karşılıyor.

realme C3i Ekran Büyüklüğü

Güzel bir tasarıma sahip olan realme C3i, 6.5 inç büyüklüğünde bir ekranın sahibi. 720x1600 piksel çözünürlüğündeki bu ekran sınıfı için gayet iyi bir görüntü sunarken, panelin IPS olmasının da avantajlarını kullanıyor.

realme C3i Teknik Özellikler

Güncel Android 10 işletim sistemine sahip olan telefonun işlemcisi Mediatek Helio G70. 8 çekirdekli olan bu işlemci 2.0 GHz ve 1.7 GHz frekanslarında çalışan çekirdekleriyle beraber günlük kullanıma gayet uygun yapıda. Telefonun RAM kapasitesi 2 GB. Bu kapasite çok yoğun olmayan kullanımlar için yeterli olurken, akıcı bir kullanım elde etmek için aynı anda çok sayıda uygulama çalıştırmamaya özen göstermeniz ve ara ara RAM temizliği yapmanız önemli.

realme C3i Depolama Kapasitesi

realme C3i'nin depolama alanı 32 GB şeklinde. Bu kapasite giriş seviyesi için uygun ölçüde. Ancak daha fazlasına ihtiyacınız var ise, microSD kart ile depolama alanını kolaylıkla genişletebiliyorsunuz.

realme C3i Oyun Performansı

realme C3i, pek tabii ki bir performans canavarı ve oyun telefonu değil. Ancak PUBG ve türevi oyunları oynamanız bu telefonla mümkün. Bunun yanında pil ömrü ile ise bir hayli kuvvetli bir model oluyor realme C3i. 5000 mAh kapasitesindeki pit, uzun kullanım sağlayabiliyor. Böylece 30 güne kadar bekleme süresi sunabilen realme C3i, çok rahat 2 günü çıkartabiliyor.

realme C3i Çift SIM Kart Desteği

Çift SIM kart desteği ile aynı anda 2 hattını beraber kullanmak isteyenlerin de yardımına koşan realme C3i'nin kameraları ise 3 adet. 2'si arkada, 1'i ise önde yer alan kameralarda yapay zekadan da faydalanılıyor. Ana kamera 12 MP olurken, ikinci kamera ise 2 MP şeklinde derinlik sensörü olarak çalışıyor. Full HD video kaydı yapabilen arka kamera, HDR, panorama ve LED flaşla kuvvetlendirilmiş. realme C3i'nin ön kamerası ise 5 MP şeklinde.

realme C3i Kameraları

realme C3i ile hem ön hem arka kamera ile güzel fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Ancak ışık şartları önemli. Uygun ölçüde ışıklandırma ve gündüz çekimlerinde güzel fotoğraflar çekebilen realme C3i'nin kameraları, ışık şartları düştüğünde ise olumsuz etkileniyor.

Özetle

Sonuç olarak değerlendirirsek realme C3i, 1899 TL fiyatı ile bütçeye uygun ideal telefonlardan biri oluyor. Eğer uygun fiyata yeni ve güncel bir akıllı telefon sahibi olmak istiyorsanız rahatlıkla değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli realme C3i
Ürün Markası realme
CHIP Online Notu
80
İşletim SistemiAndroid 10
İşlemciMediatek Helio G70
Çekirdek (CPU)8
İşlemci Hızı2.0 - 1.7 GHz
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu6.5 inç
Ekran Çözünürlüğü720 x 1600 px
Grafik İşlemciMali-G52 2EEMC2
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama32 GB
Ön Kamera5 MP
Arka Kamera12 MP
Arka Kamera (2)2 MP
Çift HatVar
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Batarya Kapasitesi5000 mAh
Parmak İzi SensörüVar
Yüz TanımaVar
Boyutlar75 x 164 x 8.95 mm
Ağırlık195 gr.
Okuyucu Yorumları