Red Bull, kendi hiper otomobilini yapıyor: RB17 duyuruldu

Red Bull, sadece 50 adetle sınırlı olacak kendi hiper otomobilini yapıyor: RB17 resmi olarak duyuruldu.

Red Bull da kendi hiper otomobilini yapıyor

Pistteki rakibi Mercedes'ten ilham alan Red Bull, kendi hiper otomobilini üretmeyi planlıyor. Şirket, hibrit V8 motor ve 1.100 beygir gücü ile iki koltuklu olması planlanan RB17'yi resmi olarak duyurdu. Üretim 2025'te başlayacak ve Red Bull, araç başına 5 milyon Sterlin (6,1 milyon dolar) talep edecek. Ayrıca RB17’nin 50 adetle sınırlı olması planlanıyor.

F1'den ilham alan RB17'yi satın alacak olanlar, Red Bull'un takım simülatörlerine ve pist eğitimine de erişim sağlayacak. Şirket ayrıca RB17'yi üretmeyi planladığı İngiltere'deki Milton Keynes fabrikasında aracın servis ve bakımını yapacak.

Red Bull Racing CEO'su Christian Horner, "RB17, Red Bull markasını taşıyan bir otomobilin koleksiyonculara ilk kez sunulması olacak" diyor ve devam ediyor: "RB17, şampiyonluk kazanan Formula 1 arabaları geliştirmekle ilgili bildiğimiz her şeyi, iki koltuklu bir pist arabasında olağanüstü performans seviyeleri sunan bir pakette damıtıyor."

Aracı Red Bull teknik direktörü Adrian Newey tasarlıyor. Özgeçmişi, Aston Martin Valkyrie ve Red Bull'un F1 şampiyonluğu kazanan dört aracının hepsini içeriyor.