Red Dead Redemption şimdiden 17 milyonu aştı

Son günlerin çok konuşulan oyunu Red Dead Redemption 2, ilk haftasında 17 milyon kopya satış rakamına ulaşmayı başardı.

Red Dead Redemption 17 milyonu aştı

Western (kovboyların bulunduğu batı edebiyat türü) türünün standart olduğu bir dönem vardı. Filmlerden televizyon dizilerine ve kitaplara kadar pek çok farklı eser bu türde yazılıyor ve çekiliyordu. Ancak bu akım 1980'ler civarında yavaşladı ve ortadan kaybolmaya başladı. Ancak akım bir kez daha geri dönüyor olabilir. Rockstar oyunlarının sahibi olan Take Two'nun çeyreklik finansal duyurusuna göre Red Dead Redemption 2 sadece bir hafta içerisinde 17 milyonun üzerinde kopya sattı. İlk Red Dead Redemption oyununun 15 milyon satışa ulaşması için ise sekiz yıl geçmesi gerekmişti.

Bu sayının muazzam olduğunu söylemeye gerek yok; ancak eğer bu oyunu takip ediyorduysanız, büyük bir sürpriz de olmayacaktır. Firma, oyunun yayımından hemen sonra yaptığı duyuruda ilk birkaç gün içerisinde 725 milyon dolar gelir sağladığını söylemişti. Rockstar'ın söylediğine göre bu, herhangi bir eğlence ürünü için en büyük açılış haftasonu idi, görünene göre en çok beklenen ve oldukça iyi eleştiri alan oyunlardan biri olduğunuzda sonuç bu oluyor.

Ayrıca Take-Two'nun duyurusu sadece bu detaylarla da bitmiyor. Görünene göre Rockstar'ın epik Kovboy hikayesi PlayStation Network'te en fazla ön sipariş alan tam oyun ve tüm dijital PlayStation oyunları arasında en fazla ilk gün satışına ulaşan oyun oldu.

Oyun için bunun muazzam bir başlangıç olduğu rahatlıkla söylenebilir ancak bunun sadece başlangıç olduğunu da unutmamak gerekiyor. Rockstar, Red Dead Online isimli, Red Dead Redemption 2'nin açık dünyasında geçen bir çok oyunculu eklenti yayınlamayı da planlıyor.

Bu haber de Take-Two'nun finansal raporunda yer alıyordu ve CEO Strauss Zelnick, online beta'nın Kasım ayının sonlarına doğru başlayacağını söyledi...

Okuyucu Yorumları