Red Hat'ten hibrit bulut uygulamalarına yeni bir temel

RedHat'in endüstri lideri uygulama platformu, mevcut ve gelecekteki geliştirme paradigmaları arasında köprü kurmayı hedefliyor.

Red Hat'ten JBoss EAP 7

Dünyanın açık kaynak çözümleri sağlayıcılarından Red Hat, en önde gelen açık kaynak Java EE 7 uyumlu uygulama sunucusu olan Red Hat JBoss Enterprise Application Platform 7'yi (JBoss EAP) kullanıma sundu. Red Hat ayrıca, müşterilerinin yaygın ve temel bir öneme sahip uygulama bileşenlerine erişmelerini sağlayan bir dizi teknoloji olan JBossCore Services Collection'ı da duyurdu. JBoss EAP 7 ile Red Hat daha hafif, çok modüler ve bulut yerlisi bir platform gerektiren programlama paradigmalarına ve mimarilere geçiş yapmaya başlayan kurumların, mevcut uygulama yatırımlarını kullanmalarını ve bu yatırımlarını daha da genişletebilmelerini sağlamayı hedefliyor.

JBoss EAP 7, yaygın bir kullanıma sahip olan Java EE7 API'lerini, RedHat'in ödüllü entegre geliştirme ortamı (IDE) JBoss Developer Studio gibi DevOps geliştirme uygulamalarını destekleyen son teknoloji ile bir araya getiriyor. Bu teknoloji ayrıca JBoss veya Red Hat Geliştirici komünite üyeleri tarafından hiçbir ücret alınmadan kullanılabiliyor; üyeler lokal ortamlarında veya bulut üzerinde uygulamalar yapabiliyor, test edebiliyor ve kurabiliyorlar. Buna Jenkins, Arquillian, Maven ve popüler birçok web ve javascript çerçeveleri için verilen destek de dahil. Hafif yapısı ve kullanım gereksinimlerinin çok az olması, geleneksel uygulamalar veya daha modüler, mikro servis tarzı uygulamalar yapan kurumların gözünde JBoss EAP 7'yi çok yönlü bir seçenek yapıyor.

Başkan yardımcısı ve ara katman birimi genel müdürü Mike Piech konu hakkında şunları söylüyor: "Kurumlar yeni mimarilere ve programlama paradigmalarına ne zaman ve nasıl geçeceklerini seçebilmeliler. Bu özgürlük, açık kaynağın en büyük özelliğidir ve Red Hat olarak buna çok önem veriyoruz. JBoss EAP 7 ile hem kurumsal BT'nin hem de geliştiricilerin ihtiyaçlarını karşılıyor, günümüz ortamındaki işletmelerin işlerini yapma ve koruma gerçeklikleri ile yarının BT inovasyon fırsatları arasında köprü kurmak üzere tasarlanan, dengeli bir vizyon sunuyoruz."

Bulut ortamlarında en iyi şekilde çalışmak üzere tasarlanan JBoss EAP 7, Red Hat Openshift ile kurulduğunda kullanıcılara konteyner teknolojileri ile gelen, yük dengeleme, esnek ölçeklendirme, sağlık denetleme avantajı ve bir konteyneri doğrudan doğruya IDE'den alıp kurabilme ve böylece geliştiricinin üretkenliğini ve deneyimini artırma fırsatı sunuyor. Buna ek olarak JBoss EAP ve Open Shift, mimari olarak daha etkin bir DevOps ortamı yaratıyor çünkü artık birbiriyle örtüşmesi gereken özelliklere gerek kalmıyor. OpenShift üzerinde ilave bir ara katman bileşenleri kullanıldığında DevOps etkinliği daha da yoğunlaşıyor.

Core Services Collection (Ana Hizmet Koleksiyonu)

JBoss Core Services Collection, Web'de tek oturum açma (singlesign-on), HTTP yük dengeleme (loadbalancing) ve vekil sunuculuk (proxy) gibi kurumsal uygulamalar için ortak temel yapıtaşları sağlarken uygulamaların ve hizmetlerin yeteneklerini yönetme ve denetleme (management&monitoring) olanağı da veriyor. Red Hat JBoss Middleware aboneliğinin bir parçası olarak geldiği için ilave bir ücret alınmıyor. Red Hat müşterileri eksiksiz bir online ve telefon desteğine, güncellemelere, yamalara ve her bileşen versiyonu için güvenlik onarımlarına sahip oluyor.

Halihazırda JBossCore Services Collection içinde eksiksiz destek yetkileri alan teknolojiler arasında Red Hat JBoss Operations Network yer alıyor. Red Hat JBoss Operations Network tüm Red Hat JBoss Middleware ürünleri, Apache HTTP sunucu, IIS ve iPlanet web sunucuları konektörleri, Apache Commons Jsvc ve JBoss Keylock projesini temel alan single sign-on sunucu için merkezileştirilmiş bir yönetim noktası sağlıyor.

JBoss EAP 7 çözüm ortağı ekosistemi

Bu yıl Red Hat, 2 milyar dolar gelire sahip olan dünyanın ilk açık kaynak şirketi oldu. Bunda RedHat'in çözüm ortağı ekosisteminin yani bağımsız yazılım sağlayıcıları, küresel ve bölgesel sistem entegratörleri ve katma değerli aracı satıcılar, orijinal malzeme üreticileri ve dağıtıcılarının da büyük payı var.

JBoss EAP 7 tanıtımı, Red Hat için yeni bir dönüm noktası anlamına geliyor. Red Hat, çözüm ortakları için ürün portföyünü daha da ileri bir noktaya getiriyor ve uygulama platformunu hibrit bulut uygulama temeli yaparak güçlendiriyor. Ayrıca konteynerler ve mikro servis mimariler gibi yeni uygulama yaklaşımları ile geleceğe de ışık tutuyor.

Kendini kanıtlamış ürün ve hizmetler

Haziran 2016, Red Hat'in en büyük ikinci satınalmasını (JBoss) yaparak kurumsal uygulama geliştirme pazarına resmi olarak girişinin 10'uncu yıldönümü. JBoss EAP bu satınalmanın merkezindeki konu olarak RedHat'in hem küresel açık kaynak lideri olmasını hem de açık kaynağın kurumsal bilgi işlem alanında inovasyon yapmak için bir standart haline gelmesini sağladı.

Bugün JBoss EAP RedHat'in kurumsal uygulama geliştirme odağı ve taahhüdünün köşetaşı olmayı sürdürüyor ve RedHat'in hafif, konteyner ve bulut dostu ara katman ürün portföyünün temeli olarak işlev görüyor. Bu ürün portföyü Amadeus, Amerikan Product Distributors ve TMG Health gibi şirketler tarafından iş-kritik uygulamaların yaratılması, entegre edilmesi, kurulması ve yönetiminde kullanılıyor.

10 yıl önce uygulama geliştirme pazarına girdiğinden bu yana Red Hat 15'ten fazla uygulama geliştirme ürün ve hizmeti sundu. Bunlar arasında ödüllü konteyner uygulama platformu OpenShift , Red Hat Mobil Uygulama Platformu ve hafif, esnek açık kaynak uygulama geliştirme platform arayan geliştiriciler için mükemmel bir seçenek olan Red Hat Geliştirici programı da yer alıyor.

Nasıl ulaşılır?

JBoss EAP, Red Hat geliştirici komünitesinin üyeleri tarafından indirilebiliyor. Müşteriler en son güncellemelere Red Hat Müşteri Portalından ulaşabiliyor.

Okuyucu Yorumları