Reddit CEO'sunun ilginç istifa nedeni...

İnternet dünyasını sarsan istifa haberi, size de "tıklım tıkış metrobüslerimizi" hatırlatacak!

Ya metrobüse binselerdi...

Popüler sosyal haber sitesi Reddit, CEO'sunun istifası ile teknoloji dünyasında gündeme oturdu. Yaklaşık 500 milyon dolar değer biçilen web sitesinin genç CEO'su Yishan Wong, Reddit'in yönetim kurulunu ofisi San Fransisco'nun dış mahallesine taşımaya ikna edemediği için istifa etti.

Yishan Wong'a göre çalışanların çoğu San Fransisco merkezindeki ofisin yakınlarındaki yüksek kiralar nedeniyle bu bölgede ev tutamıyor. Şehrin dış mahallelerinde oturan çalışanların her gün ofise gelip gitmek için çok fazla yol kat etmemesi için çalışanların çoğunun oturduğu Dal City bölgesinde bir ofise taşınma önerisi Reddit yönetim kurulunda kabul görmeyince, CEO da istifa etti. Yishan Wong, ilk CEO deneyiminde çok ağır şartlar altında, çok baskı görerek, çok stresli bir şekilde çalıştığını ve hayatının bu stresten çok etkilendiğini, dolayısıyla istifa kararında zorlanmadığını da dile getirdi. Şirketin yatırımcıları da istifanın nedeninin taşınma konusunda tartışmalar olduğunu onaylarken, olay internette "dünyanın en saçma, en garip istifa gerekçesi" olarak yorumlandı.

Reddit çalışanları acaba İstanbul'da oturuyor olsa ve her gün Beylikdüzü'nden, Kartal'dan, Pendik'ten tıklım tıkış metrobüslerle şehir merkezine gelip gitmek zorunda olsalar nasıl hissederlerdi, işte bunu çok merak ediyoruz...

Okuyucu Yorumları