Redstone'un ikinci dalgası "ileriye itildi"

Windows 10'a gelecek bir sonraki büyük güncellemeden yeni bilgiler var!

Redstone'da işler değişiyor!

Windows 10 için bir sonraki büyük güncellemenin "Redstone" kod adı altında geliştirildiğini neredeyse 1 senedir biliyoruz. İlk yapıları Windows Insider programının üyelerine dağıtılan Redstone'un iki dalga haline geleceğine, iki güncellemenin de 2016'da yayınlanacağına inanılıyordu. Ancak WinBeta'ya göre Microsoft'un planlarında bir değişiklik oldu.

RS1 olarak bilinen ilk güncelleme, iddiaya göre Haziran ayında gelecek ve "PC, Xbox ve telefon gibi farklı Windows 10 cihazlarına odaklanacak". RS1 önemli yeniliklerinden bir tanesi, Windows Store'u Xbox One'a taşıması olacak. RS1'in cihazlar arasında daha sıkı bir bütünleşme sunacağı zaten biliniyordu.

İkinci güncelleme, önceki bilgilere göre bu senenin dördüncü çeyreğinde gelecekti. Ancak yeni rapora göre bu tarih, 2017 ilkbaharına alındı. Bu bilgi doğruysa Microsoft'un bazı işlevleri RS2'yle sunması, dolayısıyla bu işlevler için çok daha uzun beklememiz anlamına gelebilir.

Hangi işlevlerin RS2'ye saklanacağı ise halen bilinmiyor. Bu konudaki yeni detaylar, Microsoft'un bu ay yapacağı Build 2016 geliştirici konferansında ortaya çıkabilir.

Okuyucu Yorumları