Reklam postalarına son

Bu yazımızda yer alan istenmeyen postalardan korunma önerilerimizi mutlaka gözden geçirin.

Reklam postalarına son

Her gün yüzlercesini gönderilen reklam postaları herkesin canını sıkmaya devam ediyor. Eğer reklamlarla ilgilenmiyorsanız bunları tek tek ayıklayıp silmeniz gerekir. Zaman alan ve sinir bozucu bir iş öyle değil mi? Yoksa siz de "On günde milyarder olabilirsiniz" veya "Vade farksız kredi" yalanlarına inananlardan mısınız? Nasıl düşünürseniz düşünün bu yazı da yer alan istenmeyen postalardan korunma önerilerimizi mutlaka gözden geçirin.

Sıkça karşılaşılan "Spam" tanımı nereden geliyor?

Spam, aslında İngiltere ve Amerika'da kahvaltıda sıkça tüketilen salam benzeri bir çeşit et türü (SPiced hAM) olarak bilinir. Spam kelimesinin bir dönem herkesin dilinde olmasının sebebi ise İngiliz Monty Python grubunun skeçlerinde bu kelimeyi defalarca tekrarlamasıydı. Günümüzde ise Spam gereksiz ve istenemeyen her şey için kullanılıyor: Örneğin sıkıcı reklam postaları gibi. Monty Python'un oynadığı skeci ve metinlerini internet üzerinde aşağıdaki adreste bulabilirsiniz: http://home.triad.rr.com/spamchef

Forumlarda kişisel e-mail adresimi nasıl korurum?

İnternet forumlarına katılan ve burada bilgilerini paylaşan kullanıcılar arkalarında dijital imzalarını bırakırlar. Reklamlara hedef olmamak için adresinizi aşağıdaki biçimde yazmanız önerilir: zeynep_par@***ornek.com.tr

Kullanılan yıldızlar adresinizin yazılım tarafından otomatik olarak değerlendirilmesini ve kaydedilmesini engeller. Güvenlik açısından tüm internet kullanıcılarına açık olan forumlarda adresinizi değiştirmeniz gerekir. Kuşkusuz daha iyi alternatifler de oluşturabilirsiniz: Hotmail (www.hotmail.com), Yahoo (www.yahoo.com) veya Mynet (www.mynet.com) gibi sitelerden ücretsiz ikinci e-mail adresinizi alın.Ardından forumlarda ve haber gruplarında yeni aldığınız bu email adresini kullanın.

Spam gönderenlerin bir listesi var mı?

Spam gönderenlerin bir listesi var mı?

Spam gönderenlerin bir listesi var mı?

İnternet üzerinde reklam gönderen sunucular veya reklamları ileten e-mail adresleri genelde benzerlik gösterir. Örneğin ücretsiz olarak dağıtılan SpamPal programıyla posta kutunuza iletiler ulaşır ulaşmaz genel anlamlı bir sınama gerçekleştirilebilir. Bu program içerisinde önceden bulunan veya sonradan genişletilebilen ve bazı önemli spam postacılarını içeren liste sayesinde ileti başlıkları taranır ve spam olarak belirlenen postalar süzülür. Böylelikle posta kutunuzun gereksiz postalarla dolup taşması basit bir yöntemle önlenebilir. Ancak spam listesine sahip SpamPal programından yararlanabilmeniz için POP3 mail hesabına sahip olmanız gerekir.

Yeni web siteleri neden sürekli spam alırlar?

Bu durum web sitenizde e-mail adresinizi yayınlanmanızdan kaynaklanıyor. Sitenizdeki bilgiler özel programlarla otomatik olarak değerlendirilir ve adres veritabanına kaydedilir. Bu soruna karşı da bir şeyler yapabilirsiniz.

"Forumlarda kişisel e-mail adresimi nasıl koruyabilirim?" örneğindeki gibi adresinizi biraz değiştirin.

Paint Shop Pro gibi bir resim düzenleme programıyla çalışıyorsanız küçük bir düğme yaratın. Bu grafik içerisine resim düzenleme programının metin aracıyla e-mail adresinizi yazın ve web sayfanızda bu düğmeyi yayınlayın. E-mail avcısı programlar grafikleri değerlendiremeyeceğinden böylelikle e-mail adresiniz korunur.

Spam gönderenleri uyarmalı mıyım?

Spam gönderenleri uyarmalı mıyım?

Spam gönderenleri uyarmalı mıyım?

Hayır, çünkü bunun işe yarayacağını sanmıyoruz. Şikayetçisi olduğunuz bir durum yine aynı yöntemi kullanarak çözülemez. Çoğu spam ileti Türkiye dışında bulunan sunuculardan gelir. Bu nedenle yine de yazdığınız iletinin okunmayan iletiler arasında kaybolmasını istemiyorsanız mektubunuzu İngilizce yazmanız tavsiye edilir. Ancak genelde cevap yazmanız pek bir yarar sağlamaz. Çünkü iletiyi gönderen kişi bu sayede e-maillerinizi düzenli olarak okuduğunuzu ve e-mail adresinizin doğru olduğunu kanıtlar. Ayrınca örneğin "if you wish to be removed from our mailing list, please click here" ya da "Listeden çıkmak için buraya tıklayın" gibi uyarılara da aldırmayın. Bu tip hilelere e-mail adresinizi düzenli olarak kullanıp kullanmadığınızı tespit etmek için başvurulur.

Tabii ki haber niteliği taşıyan iletiler yukarıda anlatılan durumun dışında tutulur. İlgi alanınıza giren e-mail listelerine "Üye Ol" benzeri bağlantılara tıklayarak kayıt olabilir veya artık okumak istemediğiniz bülten listelerinden ayrılabilirsiniz.

Reklamlardan yazılım ile korunabilir miyim?

Reklamlardan yazılım ile korunabilir miyim?

Reklamlardan yazılım ile korunabilir miyim?

Sorunun köküne inerek servis sağlayıcınızın posta sunucusundaki reklam postalarını silen birçok program bulunur. Bu sayede postaların indirilmesi önlenir ve internet bağlantı masraşarından tasarruf sağlanır. Bu tür fonksiyonlara sahip programlar arasında AntiSpamWare ve McAfee firmasının SpamKiller yazılımı tavsiye edilebilir. Her iki program da Outlook, Outlook Express veya benzeri mail programlarıyla birlikte çalışır. Her iki yazılımda çok adımlı filtreleme sistemi kullanırlar ve gelen iletileri farklı kriterlere göre sıralanması sağlanır. Gereksiz reklam postaları ise silinir.

Dikkat: Antispamware reklam postalarıyla karşılaşıldığında bazen anlamsız gibi görünen hata uyarıları verebilir. Bu uyarılar e-mail adresinizin programa kayıtlı olmadığını gösterir. Bunun yanısıra her iki program da spam gönderenlerin bir listesinin oluşturulmasını sağlıyor.

Web mail hesapları nasıl korunur?

Yahoo, spam saldırılarına karşı oldukça kolay bir koruma sağlıyor. Posta kutunuzda gördüğünüz gereksiz reklam postalarını işaretleyin ve iletilerin listelendiği alan üzerinde yer alan "Mark As Unread" kutucuğunun hemen yanındaki ok işaretine tıklayın. Ardından açılan listeden "This is spam" seçeneğini seçin ve OK tuşuna tıklayın. Bu sayede artık reklamı gönderen adresten gelecek postalar engellenir ve anında Bulk kutusuna iletilir.MyNet hesabında ise ilgili işlemler "Servis Yönetimi"menüsü altında yönetilir. Filtreler altında duruma uygun filtreleme işlemleri tanımlayabilir ya da "Adres Engelleme" seçeneği ile belirgin spam göndericilerinin önüne geçebilirsiniz.

Outlook Express'de adresleri nasıl engellerim?

Outlook Express'de adresleri nasıl engellerim?

Outlook Express'de adresleri nasıl engellerim?

Eğer belirli bir gönderenin örneğin reklam postaları gibi size sürekli olarak rahatsız edici iletiler göndermesinden sıkıldıysanız bu adresten gelen iletileri tamamen engelleyebilirsiniz. Bir E-posta açın ve İleti menüsü üzerinden "Göndereni Engelle" seçeneğine tıklayın. Evet ile işlemi onaylayın. İşte hepsi bu kadar. Eğer yapılan ayarları geri almak isterseniz ana menü üzerinden ilgili komuta şu şekilde ulaşabilirsiniz: Araçlar / İleti Kuralları / Engellenen Gönderenler Listesi üzerinden engellemeyi kaldırmak istediğiniz adresi seçin ve Kaldır'a tıklayın.

Şans oyunlarında gerçek adresimi verebilir miyim?

Şans oyunları ve yarışmalar için MyNet, Yahoo veya Hotmail gibi bedava web servislerinden aldığınız ikinci adresinizi kullanın.Bu yöntem normal posta kutunuzun bir anda reklam postalarıyla dolmasını engelleyecektir. Eğer sık sık yarışmalara katılıyorsanız bu iş için ikinci e-posta adresine kayıt zahmetine değdiğini göreceksiniz.

Okuyucu Yorumları