Rekor deniyorlar: Aynı anda 1.000 kişi...

Daha önce aynı anda 399 kişi bu işi birlikte yapmıştı ama şimdi amaç 1.000 kişiyi bir araya getirmek

Aynı anda 1.000 kişi...

Hüseyin Cem Köylü

İsveçli bir teknoloji firması, dünya rekoru kırmak için yaklaşık bin FPS oyuncusunu sanal dünyada karşı karşıya getiriyor. Uppsala merkezli MuchDifferent firması, bu hafta Man Vs Machine (İnsanlar Makinelere Karşı) oyunuyla birlikte açıkladığı rekor denemesi sayesinde tüm oyun dünyasının dikkatini üzerine çekti. Oyun yapımcılarıyla oyuncuların karşı karşıya geleceği web-tabanlı FPS oyununda yer almak isteyenler ise 23 euro karşılığında 100 bilet satın alabiliyorlar. Firma tüm gelirin hayır işlerine harcanacağını belirtti.

Erkenden bilet alan kullanıcılar yerlerini garantiye almış olacak ve 40 dakika önceden sunucuya girebilecek. Kalan boş yerler için ise etkinlik başlamadan 15 dakika önce duyuru yapılacak ve erken giren yeri kapacak.

MuchDifferent, PikkoServer adında dinamik bir trafik yönetici yarattı. Bu sayede oyunun ağırlığını farklı sunuculara yönlendirecek fakat oyunu tek bölümde toplayarak akıcı bir şekilde oynatacak. En azından firmanın iddia ettiği bu. Firmaya göre, Man vs Machine Unity Engine ile çalışmasına rağmen, diğer oyun motorları da bu teknolojiye adapte edilebilir, teknolojinin yetenekleri ve kaldırabileceği maksimum oyuncu sayısı da artırılabilir.

Firma, bugüne kadar bir FPS oyununun ulaştığı en yüksek kullanıcı sayısının 399 olduğunu açıkladı, bu oyun da PlanetSide. Yeni rekor denemesi, 29 Ocak tarihinde gerçekleşecek.

Daha detaylı bilgi için oyunun internet sitesi için tıklayın...

Okuyucu Yorumları