Rekor kıran 5 inanılmaz Torrent dosyası!

Bu torrent'ler ne zaman dinliyor ne de kapasite! İşte tüm zamanların rekor kıran 5 torrent'i...

Rekorları kıran 5 Torrent!

BitTorrent, 2001 yılında Bram Cohen tarafından yayınlanmıştı. Fakat kullanıcılar arasında tanınması iki yıl aldı. Sonraki yıllarda milyonlarca torrent dosyası paylaşıldı, milyarlarca kere indirildi. Torrent, artık dosya paylaşımcıların vazgeçilmezleri arasında.

Bu yazımızda sizinle en büyük boyutlu torrent'ten en eski torrent'e, rekor kıran 5 unutulmaz torrent dosyasını paylaşıyoruz.

En büyük torrent, ne kadar büyük?

En büyük torrent, ne kadar büyük?
En büyük torrent rekoru, tüm 2010 dünya kupası maçlarını içeren torrent'e ait

En büyük torrent hangisi?

En büyük torrent'ten bahsederken, tabi ki .torrent dosyasının boyutundan değil, indirdiği verinin büyüklüğünden bahsediyoruz. Ortada dolaşan birkaç devasa torrent dosyası var, ama bir tanesi var ki hepsinden büyük: 746.70 GB. 2010 Dünya Kupasındaki tüm maçları içeren koleksiyon, 4 ay önce yayınlanmış ve hala indirilebilir durumda.

Başka bir dev torrent dosyası ise, Yahoo'nun Geocities'i kapatmasından sonra yayınlanan Geocities.com arşivi. 641.32 GB boyutundaki arşiv, teknoloji yazarları tarafından oldukça ilgi çekici bulunmuştu. Torrent şu an hala iyi bir ortak (seed) sayısına sahip.

Böyle büyük torrent'leri indirmek aslında bugün çok daha ucuz ve kolay. BitTorrent'in ilk yayınlandığı 2001 yılında 40GB'lık bir hard disk 238 dolar civarlarındaydı ve bu boyuttaki bir dosyayı indirmek için 4522 dolar yatırım yapmamız gerekecekti.

Ya en eski torrent ve en çok paylaşılan torrent?

Ya en eski torrent ve en çok paylaşılan torrent?
En eski torrent The Matrix ASCII, şu an hala hayatta ve YouTube'dan bile eski

En eski torrent kaç yaşında?

En uzun süre hayatta kalabilen torrent rekoru The Matrix ASCII'a ait. Torrent'i hala indiren bir kaç kullanıcı var ve bir ortağa sahip. Torrent, Aralık 2003'de, henüz Facebook ve YouTube yokken, isoHunt ve The Pirate Bay'ın ilk aylarında oluşturulmuştu.

En çok paylaşılan torrent

Bir kerede en çok paylaşınan torrent rekoru ise Heroes adlı dizinin 3. sezon 1. bölümüne ait. 23 Eylül 2008 tarihinde ilk defa paylaşılan 'Heroes.S03E01.HDTV.XviD-0TV' adındaki torrent, 144.663 eşe (peer) sahipti. Bugüne kadar 7 milyon kez indirilen torrent hala aktif durumda.

En çok aktarma ve en çok dosya rekorları

En çok aktarma ve en çok dosya rekorları
En çok dosya rekoru Magic Workstation'ın elinde

En çok dosyaya sahip torrent

Burada ise en çok dosyayı içinde bulunduran torrrent dosyasını arıyoruz. Milyonlarca dosyaya bağlantı veren ama torrent sitelerinde indekslenmemiş torrent dosyaları olduğundan, bu torrenti bulmak biraz zordu.

En çok dosyaya sahip torrent rekoru 8 ay önce yüklenen Magic Workstation'a ait. 4.01 GB boyutundaki torrent, içinde 35,256 dosya barındırıyor.

En çok veri transferi

En çok veri aktarımına sahip torrent rekoru 3 ay önce çıkan StarCraft 2'ye ait. 7.19 GB boyutundaki oyun, 2.3 milyon kere indirildi ve veri aktarımı toplamda 15.77 petabayt'a ulaştı.

Oyun Blizzard'ın resmi BitTorrent programı ile daha da fazla indirilmiş olabilir. Şirket herhangi bir istastik yayınlamadığı için yasal kopyaların yasal olmayanları geçip geçmediğini bilemiyoruz...

Okuyucu Yorumları