Rekor üstüne rekor!

Herkes büyük bir başarı bekliyordu ama bu kadar büyük bir rekoru herhalde kimse beklemiyordu...

Rekor üstüne rekor!

Geçtiğimiz gün Blizzard'ın yaptığı açıklamaya göre, Diablo III çıktığı gün piyasa satış rekoru kırdı. Oyun piyasaya sürülür sürülmez, tam tamına 4,7 milyon oyun sever Sanctuary kapılarına hücüm etmek üzere hazır kıta bekliyordu.

Blizzard'a göre oyun piyasaya sürüldüğü ilk 24 saat içinde 3,5 milyon kopya sattı. Ekstra 1,2 milyon kişi ise, World of Warcraft hesaplarıyla uzun yıllardır bekledikleri oyuna kavuşmuş oldu. Bu rakamlarla oyun ilk gününde 4,7 milyon üzerinde satış yaptı.

Amazon'un yaptığı açıklama ise daha çarpıcıydı. "Diablo III en çok ön sipariş edilen oyun olma rekorunu kırmakla kalmayıp aynı zamanda Amazon.com tarihinde çıktığı ilk gün en fazla satan oyun ünvanını da elde etti."

Gamestop başkan yardımcısı da Diablo III'ün mağazalarında şimdiye dek en çok satışı yapılan oyunlardan biri olduğunu belirtti.

Peki oyun, dünya basınından nasıl notlar aldı? Haberimizin ikinci sayfasında...

Blizzard sonuçtan memmun...

Blizzard sonuçtan memmun...

Karşılaştığı teknik problemlere rağmen Diablo III, oyun kritiklerinden ortalamanın üstü puanlar almayı başardı. Metacritic oyuna 100 üzerinden 89 verirken; GameRankings 89,56 olarak değerlendirdi. Bunun yanında kullanıcı görüşleri daha acımasızdı. Oyun 10 üzerinden yalnızca 4,1 ortalama elde etti.

Blizzard kurucularından Mike Morhaime, oyunun şimdiye kadar kırdığı satış rekorlarının büyük başarı olduğunu belirtti. "Ancak dünya çapında bize ulaşan geri bildirimler daha da gurur verici. Oyun severlerin yüksek beklentilerini karşılayabildiğimiz için oldukça mutluyuz ve önümüzde günlerde daha çok oyuncuyu Sanctuary'ye bekliyoruz."

Her ne olursa olsun; Diablo III birçok oyuncunun bahsetmekten bile heyecan duyduğu bir oyun olarak karşımıza çıktı ve bu durumdan en kârlı çıkan ise hiç şüphesiz Blizzard'ın ta kendisi oldu.

Okuyucu Yorumları