Resident Evil filmleri zorlu bir dönemece girdi!

Önceki yıllarda, yayıncı stüdyoya fazlasıyla kar ettiren Resident Evil serisi üzerinde kara bulutlar dolaşıyor.

Resident Evil'dan kara haber!

Resident Evil serisi, dünyanın "en başarılı oyun uyarlaması" yapımları arasında açık ara ilk sırada bulunuyor. 2002'de Paul W.S Anderson'un yönettiği ve karısı Milla Jovovich'in baş rolü üstlendiği Resident Evil, sadece 30 milyon dolarlık yapım büyçesine karşın 150 milyon dolar civarında gişe hasılatı elde etti.

Serinin diğer filmleri de muazzam başarılar elde ettiler. Serinin diğer dört filmi, toplamda 1,5 milyardan fazla gişe hasılatı elde ederken, yapım bütçesi açısından 250 milyon dolarla yetinmeyi başardılar. Kısacası Screen Games ve Capcom ikilisi, ticari açıdan müthiş kazanımlara imza attılar. Resident Evil serisi, açık ara "Dünyanın en başarılı oyun uyarlaması" ünvanına layık görüldüler. Seride; Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, Eric Mabius, James Purefoy, Martin Crewes Colin Salmon, Sienna Guillory, Oded Fehr Ali Larter, Shawn Roberts, Ruby Rose, Eoin Macken, William Levy, Iain Glen gibi birbirinden başarılı oyuncular boy gösterdiler.

Resident Evil'ın son filmi "The Final Chapter" 2016 yılında gösterime girdi ve serinin sürpriz sonu ile izleyicilerle buluşturdu.

Yapım, 50 milyon dolarlık bütçesine karşın 350 milyon dolardan fazla gişe hasılatı elde etti. Bu rakam ya yeni bir devam filmi, ya da "reboot" projesine olanak tanıdı.

Sonunda "reboot" projesinde karar kılındı. Ancak son günlerdeki haberler pek de "parlak" değiller. Serinin yeniden çevriminde baş senarist ve yönetmenlik görevini Saw ve The Conjuring serisinden tanıdığımız James Wan üstlenecekti. James Wan ve yapımcı stüdyo son anda anlaşmazlığa düştü.

2019'da çekilecek yeni Resident Evil filminde gerilim-korku uzmanı James Wan "maalesef" yer almayacak. James Wan kararının nedenlerini bilemiyoruz. Stüdyo başka yönetmenlere teklif götürse de, bu kişilerin isimleri açıklanmadı. 2020'de gösterime girecek yeni Resident Evil filmi pek çok sürprize gebe olacak gibi gözüküyor.

Okuyucu Yorumları