Resmi Gazete'de Blokzincir Programcılığının Standartları Yayınlandı

Son dönemin en popüler meslek türlerinden birisi olan blokzincir geliştiricilerinin mesleki standartları belirlendi.

Resmi Gazete'de Blokzincir Programcılığının Standartları Yayınlandı

Blokzincir teknolojisi 2008 yılında Bitcoin ile hayatımıza girdiğinden bu yana birçok şirket ve kurumun ekosistemine neredeyse baştan aşağı değiştirdi. Bununla birlikte blokzincir teknolojisinin birçok şirketin ekosistemine entegre edilmesi ve yeni birçok girişimin temelini oluşturmasıyla birlikte blokzincir geliştiricisi konusunda yoğun bir talep oluştu. Günümüzde küresel olan en çok rağbet gören mesleklerden birisi haline gelen blokzincir programcılığının son olarak Resmî Gazete'de standartları belirlendi.

Blokzincir programcısı yayınlanan belgede şu şekilde tanımlandı:

“Blok Zinciri Programcısı, iş sağlığı ve güvenliği ve çevre korumaya yönelik önlemleri uygulayarak, kalite gereklilikleri çerçevesinde mesleği ile ilgili iş organizasyonunu yapan; blokzincir protokolü üzerinde tasarımı yapılmış ürünü geliştiren, blokzincir üzerinde geliştirilen ürünün iyileştirme çalışmalarını yapan ve mesleki faaliyetlerine katılan nitelikli kişidir”

Buna ek olarak bir blokzincir programcısının standartlara uygun olabilmesi için açık kod kaynaklarını, akıllı sözleşmeleri, programlama dillerini ve diğer Blockchain ağlarını da bilmesi ve aktif olarak kullanması gerekiyor.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.