Resminiz reklamlarda

En son gelişmelerle Facebook'a duyulan güven sarsıldı, Barry Schnitt bakın nasıl dil döküyor...

Facebook'a güven sarsıldı

Facebook'un milyonlarca kullanıcıyı etkileyen sorunu çözülse de yankıları sürüyor. Facebook üzerinde reklam yapan üçüncü parti firmalar, Facebook kullanıcılarının hesap resimlerini reklamlarda kullanıyordı. Sizin de fotoğrafınız "Ateşli bekar" ya da "Evli çiftlere üçüncü" şeklinde bir reklamda isteğiniz ve haberiniz olmadan çıkabiliyordu. Şaka gibi ama değil, bu reklamlar yüzünden neredeyse evli bir çift ayrılıyordu.

En azından durum Facebook bu üçüncü parti reklam siteleriyle ilgili sorunu halledene kadar aynen böyleydi. Durum değişmiş olsa da Facebook, kullanıcıların birbirine yolladığı bu tür uyarılarla dolup taşıyor.

Facebook'un güvenilirliği oldukça sarsılmış durumda. Facebook temsilcisi Barry Schnitt, Facebook'un kullanıcı bilgilerini satmadığına insanları inandırmak için şu sözleri sarfetti:

"Eğer bir ürünün hayranı olduysanız hala fotoğrafınızın o ürünle ilgili reklamda çıkması mümkün. Arkadaşlarınıza "3 kişi bu ürünün hayranı oldu" türü reklamlar gidecektir. Ancak artık alakasız reklamlarda çıkmanıza imkan yok. Çünkü Facebook kullanıcı bilgilerinizi ve resminizi bu tür uygulamaların kullanmasına izin vermiyor."

Okuyucu Yorumları