Retina ekranlı ama Apple değil!

Samsung ve Apple davasında Samsung'un planladığı bomba gibi bir tabletin özellikleri ortaya çıktı!

Samsung'un dev tablet planı

Apple ve Samsung arasındaki yeni dava dün itibariyle başladı. Davanın başlamasının ardındansa, Koreli firmanın yeni bir ürün üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

"P10" kod adını taşıyan cihaz, alıştığımız tabletlere göre bir hayli büyük. 11.8 inç olarak lanse edilen cihaz, Samsung'un günümüze kadar üretmiş olduğu tabletler arasındaki en büyük ebata sahip olanı. Bu cihaz aynı zamanda Apple'ın üreteceği yeni iPad modelinin ekranına da eş bir değer sunuyor.

Mahkemede kullanılan evraklara göre, 2,560 X 1,600 piksel çözünürlüğe sahip olan P10, iPad'in 2,048 X 1,536 piksellik çözünürlüğünü büyük ölçüde geride bırakıyor. Yine de 9,7 inçlik iPad'e göre daha büyük bir ekran kullanıyor olması bir dezavantaj gibi gözükse de inç başına düşen 256 pikselle büyük bir fark atmayı başarıyor. iPad'in 264ppi'lik ekranının yanında bir yandan büyük bir ekran kullanırken, bir yandan da harika bir ışıklandırma ve keskinliği bir araya getirebiliyor olması onu şimdiden çok konuşulan cihazlar arasına sokmayı başardı.

Samsung ise cihazı halen resmen tanıtmış durumda değil. IFA öncesinde beklemeyi tercih eden Koreli firma, resmi duyuru için Ağustos ortasını bekliyor. Pek tabii yapılacak olan açıklama, geçtiğimiz Ocak ayında CES'de gördüğümüz Galaxy Note 10.1 de olabilir. P10 hakkındaki son bilgiyse LTE bağlantısına sahip olacağı.

Okuyucu Yorumları