RIM 3.000 kişiye yol verecek

Ekonomik durumunu düzeltmek için her çözüme başvuran cep devi, gözünü bu kez 3 bin çalışanına dikti!

2 bin kişiyi çıkarmak yetmedi

Mayıs ayında RIM'in 2.000 kişiyi işten çıkaracağı duyurulmuştu. CEO Thorsten Heins, yaptığı açıklamada "Büyük harcama kısıtlamalarına ve bazı alanlarda personel azaltımına gideceğiz" demişti.

Yeni gelen haberlere göre ise şirket 13 Ağustos'da 3.000 kişiyi daha işte çıkaracak.

Yatırımlarını BlackBerry 10 ve müşteri destek hizmetleri gibi kilit alanlara yoğunlaştırmayı hedefleyen şirket mali yılın sonuna kadar toplam 5.000 kişiyi işten çıkaracağını doğruladı.

Şirketten ayrılanlar arasında hukuk departmanının başı ve eski CEO'lardan Mike Lazardis gibi bazı önemli isimler de bulunuyor. Dikkat çeken bir başka isim de, Aralık 2010'da RIM tarafından satın alınan The Astonishing Tribe (TAT) şirketinin kurucusu Hampus Jakobsson. İnteraktif medya uygulamalarıyla iş dünyasına giriş yapan şirket, bir süre sonra cep telefonları için kullanıcı arayüzü geliştirmeye yönelmiş ve büyük başarı elde etmişti. TAT ekibinden pek çok kişi halen BlackBerry 10 kullanıcı arayüzünün geliştirilmesinde aktif olarak rol alıyor ve RIM'in yaptığı açıklamaya göre yeni işletim sistemini 2013'ün ilk çeyreğine yetiştirmek için çalışıyor. Şirket yeni sistemde gecikme olmayacağını belirtiyor.

Okuyucu Yorumları