RIM'den felaket senaryosuna net cevap

iOS ve Android karşısında zor günler yaşayan cep devi, felaket senaryosuna böyle cevap verdi!

Felaket senaryosuna cevap!

BlackBerry satışlarının eskisi gibi olmadığı malum. RIM'in akıllı telefonu, iOS ve Android'li cihazlar karşısında pazar payı kaybetti. Ayrıca Windows Phone'lu cihazların da sonbaharda BlackBerry'yi geçmesi bekleniyor. Şimdi bir analist, şirketinin araştırmalarına göre durumun görünenden daha kötü olduğunu iddia ediyor. Pacific Crest analistlerinden James Faucette'in dediğine göre ABD'deki satış oranları 8 ay öncesine oranla beşte birine inmiş durumda. Ayrıca bazı dükkanlarda bir aydan uzun süredir tek bir BlackBerry satılmamış.

RIM BlackBerry 10'un satışını 2012'nin son çeyreğinden 2013'ün ilk çeyreğine erteledi. Bu da satışların arttığı ve yeni Apple, Android ve Windows Phone ürünlerinin tüketicilere sunulduğu Noel döneminde piyasaya yeni bir cihaz çıkaramayacakları anlamına geliyor. Blackberry 10 2013'ün ilk çeyreğinde çıksa bile Faucette'e göre diğer ürünlerin yarattığı baskı nedeniyle raf ve vitrinlerde yer bulmakta zorlanacak. Bu da şirket için uzun vadede pek hayırlı olmayacak.

RIM ise, Faucette'in açıklamalarına kısa ve net bir açıklamayla cevap verdi: "BlackBerry 10'un 2013'ün ilk çeyreğinde başarılı bir şekilde lanse edilmesine yoğunlaşıyoruz ve yüksek kaliteli, üstün özelliklere sahip BlackBerry 10 akıllı telefonlarının müşteriler için cazip bir ürün olacağını düşünüyoruz."

Okuyucu Yorumları