'Robot polis' bir evi kül etti!

'Robot' polis, bir eve saldırdı ve onu yerle bir etti! İşte akıllara zarar bir olay ve yaşananlar...

Böyle kovalamaca görülmedi!

Teknolojinin her geçen gün geliştiği aşikar fakat özellikle son zamanlarda meydana gelen olaylar yüzünden, bu gelişmenin iyi bir yere gittiğini söylemek hiç de kolay değil.

Amerika'nın Tennessee eyaletinde meydana gelen olayda, bu sefer başrol oyuncusu bir suçlu değil; bir polis. Tennessee bölgesinde aşırı hızdan dolayı takip edilen ve sonunda bir evde kıstırılan 42 yaşındaki Kemper Spradlin'in, takip esnasında yapılan araştırmada, ikinci dereceden cinayete teşebbüs ile arandığı ortaya çıktı. Bunun üzerine eve operasyon düzenleyen polis, kendisini evden kolay bir şekilde çıkarmak için gaz bombası kullanmayı uygun gördü.

Görev, Robot polis olarak adlandırılan birimlere verildi. Özellikle yayılan gaza ve oluşabilecek herhangi bir saldırıya karşı tam donanımlı olan polislerden bir tanesi eve gaz bombası attı. Atılan gaz bombasının ardından evde meydana gelen patlamaysa, bütün evi yok ettiği gibi, aynı zamanda da çevre sakinlerine cehennemi yaşattı.

"Suçlu: Robot polis!"

Konu hakkında yeterli bir açıklama yapılmadı

Trenchant journalism'den yapılan açıklamaya bir de görgü tanığı eklenince işler bir hayli değişti. Will Chamblis adındaki komşu, verdiği ifadesinde bir robot polisin evin içerisine mızrak benzeri yanan bir cisim fırlattığını ve bu cismin tam da oturma odasında girdiğini beyan etti. Dürbünüyle yaptığı gözetleme esnasında atılan bombanın kapı eşiğine kadar ilerlediğini söyleyen Chamblis, bir anda her yeri alevlerin kapladığına da değindi.

Patlamanın kaynağıysa eve atılan "Triple-warhead gas grenades." diye bilinen gaz bombası olarak belirlendi. Patlamanın sebebiyse; bu tarzdaki bombaların silah aracılığı olmadan ateşlenmek zorunda olduğu ve aynı zamanda kapalı alanlara atılmaması gerektiği olarak ilgili makamlara bildirildi. Binanın bulunduğu yerdeyse yeller esiyor; bombayı üreten firmaysa; "Bu tarzdaki gaz bombalarının alevlenebileceği konusunda dikkatli olunması gerekiyor." açıklamasından ileriye gitmedi.

Okuyucu Yorumları