Liseler arası dünyanın en prestijli robotik turnuvalarından biri olan FIRST Robotics Competition (FRC) Türkiye 2026 sezonu, Mart ve Nisan aylarında düzenlenen 8 bölgesel etkinliğin ardından tamamlandı. Fikret Yüksel Vakfı tarafından organize edilen sezon, Türkiye’nin robotik alanındaki küresel gücünü bir kez daha tescilledi.
2015 yılında 200 öğrenciyle başlayan Türkiye serüveni, 2026 sezonunda devasa bir ekosisteme dönüştü. Katılım oranlarındaki hızlı yükselişle Türkiye; takım sayısı ve organizasyon ölçeği bakımından ABD'nin ardından dünyanın en büyük ikinci FRC ülkesi konumuna yükseldi. Bu yılki etkinliklerde 26 şehirden 6.500'ü aşkın öğrenci yer alırken, 17 farklı ülkeden gelen 40 yabancı takım organizasyonun uluslararası niteliğini güçlendirdi.
2026 Sezonu: REBUILT ve Arkeoloji Teması
Bu yılki turnuva, "REBUILT™" başlığı altında arkeoloji temasıyla gerçekleştirildi. "FIRST AGE™" üst teması kapsamında kurgulanan yarışmada öğrenciler, geçmişten ilham alarak geleceği inşa etme vizyonuyla hareket etti. Üçer takımlı ittifaklar halinde yarışan gençler, hem otonom hem de manuel sürüş aşamalarında mühendislik becerilerini ve stratejik yeteneklerini sergiledi.
29 Türk Takımı Houston Yolcusu
Bölgesel turnuvalarda üstün başarı gösteren 29 Türk takımı, robotik dünyasının zirvesi kabul edilen FIRST Championship için Teksas'ın Houston şehrine gidiyor. 29 Nisan – 2 Mayıs 2026 tarihleri arasında düzenlenecek olan dünya şampiyonasında takımlarımız, Türkiye'yi temsil ederek küresel başarılar için mücadele edecek.