Röntgen görüşlü Fotochip

Havaalanlarındaki kontrol kameralarının yetenekleri kısa bir süre içerisinde son kullanıcı pazarında da geçekleştirilebilecek. Yani, elbiselerin altlarını görebilen kameralar. “LimpidShot” (L-Shot) olarak adlandırılan ve yeni kameraların sensörlerinde entegre olarak sunulan bir filtre teknolojisi, C

Röntgen görüşlü Fotochip

Spektral alandaki alma gücünün oldukça arttırılması sayesinde L-Shot ile donatılmış kameralar elbiselerin altlarını da görebiliyorlar. Bunun nedeni ise mili metrik dalgaların elbiselerin içerisinden geçebilmesi ve ancak vücut yüzeyinden geri yansıması.

Kompakt kameralarda da etkin optik

Mili metrik dalgalar ile fotoğraf çekiminin en önemli sorunu ise optik kayıtlara kıyasla çevre çözünürlüğünün çok düşük olması.

Buna rağmen dijital kameraları mümkün olduğunca kompakt hale getirebilmek için üreticiler, iki yansıtma sistemine sahip etkin optikler kullanıyorlar. Böylece yansıtıcılar sadece metalden meydana gelmiyor bunun yerine “Focal Plane Arrays” (FPA) olarak adlandırılan bir dizi etkin birimden oluşuyorlar.

Kullanılan cihazlar için Firmware güncellemesi

Bir çok dijital kamera sahibi, yeni jenerasyon kameraların, zaten –L-Shot uyumlu sensörler ile donatıldığını ve bunların özel fonksiyonlarının şu anda Firmware tarafından henüz kullanılmadığını bilmiyorlar. Bir çok kamera üreticisi söz konusu yeni fonksiyonları serbest bırakan yazılım güncellemelerini yayınladılar bile.

Ancak güncelleme sadece L-Shot CCD Chip’ine sahip yeni cihazlar için söz konusu. Ayrıntılı bilgi için sahip olduğunuz cihazın üreticisinin web sayfasına göz atabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları