Rooms'un öleceği kesinleşti!

Microsoft'un üç sene önce sunmaya başladığı bu hizmet, 1 ay sonra yolun sonuna geliyor!

Onun da "ölümü" kesinleşti!

Microsoft'un ilk defa 2012'de sunduğu, özel sohbet odaları oluşturup, fotoğraf, takvim gibi şeyler paylaşmanıza izin veren Rooms işlevine verilen destek, önümüzdeki ay sonlanıyor. İşlevin yolun sonuna geldiğine dair dedikodular, daha önce ortaya çıkmıştı.

Microsoft, gelişmeyi müşterilerine gönderdiği bir epostayla doğruladı ve şunları söyledi: "Rooms'u ilk planladığımızdan biraz daha uzun ayakta tutacak olsak da, ona verdiğimiz desteği Haziran 2015'te sonlandıracağız. Destek tamamlandığında Rooms fotoğraf albümlerini, takvimleri ve notları görüntüleyebilecek ve kullanabilecek, ancak yeni odalar oluşturamayacak veya sohbetlere ulaşamayacaksınız."

Rooms, Windows Phone 8 ve 8.1'de görünecek olsa da, "salt-okunur" biçimde çalışacak. Uygulama, Windows 10 Mobile'da hiç olmayacak. Microsoft, Rooms desteği bittiğinde ona benzer bir uygulama kullanmak isteyenlere, kendi geliştirdiği GroupMe uygulamasını denemelerini öneriyor.

Rooms kullanıcıları, değişiklikler hakkında daha fazla bilgi için, Microsoft'un hazırladığı bu sıkça sorulan sorular sayfasına göz atabilirler.

Okuyucu Yorumları