Root'lamadan stok Android'e "geçin"!

Android'li cebinizi root'lamadan, onu "saf Android'e" yaklaştırmanın yollarını açıklıyoruz!

Root'lamadan "saf Android!"

Stok Android'den vazgeçemeyenler, Galaxy S4 ve HTC One'ın Google sürümleriyle sonunda istediklerini aldılar. Ancak bu cepleri Türkiye'de bulmanız mümkün değil, en azından şimdilik. Bir Nexus cebe sahip değilseniz ve saf Android deneyimi yaşamak istiyorsanız, cihazınızı root'lamadan da yapabileceğiniz birçok şey var.

Android'li cebinizde Nexus deneyimi yaşamak için en iyi yol, tabi ki onu root'layıp CyanogenMod gibi bir ROM yüklemek. Ancak bu işe kalkışmak hem biraz cesaret, hem de zaman gerektiriyor. Dahası cihazınızın garantisini de kaybedebilirsiniz. Bu yazımızda ise Android'li cihazınızı root'lamadan stok'a yakın bir deneyim elde etmenin yollarını sizlere açıklıyoruz.

Giriş ekranını değiştirin

Telefonunuzu kullanırken en sık gördüğünüz ekranlardan biri olan giriş ekranınız, eviniz gibidir. Üreticiler, giriş ekranlarına büyük oranda kişiselleştirdikleri kendi launcher'larını yerleştirebiliyorlar.

Nova ve Apex Launcher gibi uygulamalar, Google'ın varsayılan launcher'ına oldukça benzer bir deneyim ve görünüm sunuyorlar. Bu launcher'lar, simgeleri değiştirmek gibi bazı yeni işlevler ekleseler de stok Android'e büyük oranda benziyorlar.

Klavyeyi değiştirin, Google uygulamalarını indirin

Klavyeyi değiştirin, Google uygulamalarını indirin

Klavyeyi değiştirin

Google, Android klavyesini son zamanlarda Play Store'da indirmeye sunduğundan stok klavyeyi buradan, hemen yükleyebilirsiniz. Kötü haber ise klavyeyi sadece Android 4.0 ve üzerinde kullanabileceğiniz. Ancak SwiftKey, Swype gibi farklı klavye alternatiflerini her zaman deneyebilirsiniz.

Google uygulamalarını indirin

Google'ın Gmail, Hangouts ve Maps gibi bazı uygulamalarını hali hazırda kullanıyor olma ihtimaliniz yüksek. Ancak muhtemelen takvim gibi bazı uygulamaların tema uygulanmış sürümlerini kullanıyorsunuz. Mümkün olduğu kadar stok arayüze dönmek için birkaç ekleme yapmalısınız.

Chrome'u varsayılan web tarayıcınız yaparak işe başlayabilirsiniz. Dilerseniz, Google Calendar'ı üreticinizin arayüzünü değiştirdiği takvimin üzerine yükleyebilirsiniz.

Cihazınızı root'lamadan çevirici, kişiler, kamera, galeri gibi uygulamaları stok haline döndürmeniz malesef pek mümkün değil, ancak Google Play'de neredeyse her biri için iyi bir alternatif bulabilirsiniz.

Simgeleri ve duvar kağıdını ayarlayın

Doğru simgeleri ve duvar kağıdını ayarlamadan stok hissini yakalamanız zor. Duvar kağıtlarını bulmanız çok kolay. Yeni duvar kağıtlarını XDA'da hızla bulabilirsiniz.

Canlı duvar kağıtları ise tüm ceplerle uyumlu olmadığından sizi biraz uğraştırabilir. Stok canlı duvar kağıtlarının APK dosyalarını uyarlayan kullanıcılara bu gönderiden erişebilirsiniz.

Simgeleri değiştirmek de, genel olarak launcher nedeniyle biraz karışık bir iş. Simge paketleri, genellikle Nova, Apex, GO Launcher, ADW gibi alternatif launcher'lar ile çalışmak üzere tasarlanmışlar. Bu tür simge paketlerini indirip kurduktan sonra launcher'ın ayarlarında ilgili sayfaya giderek yeni simgeleri etkinleştirmeniz gerekiyor.

Okuyucu Yorumları