Root'suz stok Android deneyimi!

Android'in "saf" halini telefonunuza taşımak mı istiyorsunuz? İşte bunun en kolay yolu!

Root'suz stok Android!

Android'li telefonlar, üreticisine göre çok farklı görünen arayüzlere sahip olabiliyorlar. Motorola'nın telefonları veya Nexus'lar gibi Google'ın denetiminde olan cihazlar ise "saf" Android'in nasıl göründüğünü bizlere gösteriyorlar. Bu görünüm genellikle "stok Android görünümü" olarak adlandırılıyor. Örneğin Samsung telefonunuz varsa stok görünümü değil, Samsung'un TouchWiz arayüzünü kullanıyorsunuz demektir.

Stok Android görünümünü elde etmek için telefonunuzu root'layıp stok Android'i yüklemeniz şart değil. Karmaşık olan bu işlem sizi garanti kapsamı dışına da çıkarabilir. Bunun yerine Google'ın kendi uygulamalarını yükleme yolunu tercih edebilirsiniz. Google, Nexus gibi telefonlarda kullandığı uygulamalarını bir süredir Google Play Store'da yayınlıyor. Stok görünüme mümkün olduğunca yaklaşmak için bu uygulamaları yüklemeniz yeterli olacak.

Launcher: Google Now Launcher

Android'in son sürümü Marshmallow, henüz çoğu telefonla ulaşmadı ancak yeni sürümün bazı özelliklerini güncelleme olmadan da edinebilirsiniz. Bunlardan bir tanesi, herhangi bir telefona yükleyebileceğiniz Google Now Launcher. Google'ın Launcher'ı Nexus ve Motorola telefonlarındaki arayüzü telefonunuza taşıyor.

İndirin: Google Now Launcher

Root'suz stok Android deneyimi!

Telefon: Çevirici ve Kişiler

Launcher'dan sonra en sık kullandığımız uygulamalar arasında telefon çeviricisi ve adres defteri var. Stok Android çeviricisi ve kişiler uygulaması, çoğu cihazdakinden farklı görünüyor. Google, bu uygulamaları Play Store'da yayınlamış olsa da bir dezavantaj var: Uygulamalar için Android 6.0'lı bir cihaza sahip olmanız gerekiyor.

Android 4.4 KitKat veya üzerini kullanıyor ve beklemek istemiyorsanız, Dialer uygulamasının eski sürümlerini kullanarak stok Android görünümünü elde edebilirsiniz. Ancak bunun için uygulamayı APK dosyası üzerinden yüklemeniz gerekecek.

İndirin: Google Dialer (Android 6.0 ve üzeri için, resmi)

İndirin: Google Dialer (Android 4.4 ve üzeri için, Gayriresmi APK)

İndirin: Google Contacts (Android 6.0 ve üzeri, resmi)

İndirin: Google Contacts (Android 5.1 ve üzeri, Gayriresmi APK)

Kısa mesaj: Messenger

Kısa mesaj: Messenger

Kısa mesaj: Messenger

Sıkı bir Hangouts kullanıcısı değilseniz, kısa mesajlarınızı ayrı tutmak istiyor olabilirsiniz. Google'ın Messenger uygulaması Hangouts'un tüm işlevlerine sahip olmasa da, yetenekli bir araç. Rakiplerine göre daha hızlı arama yapabilen Messenger, Material Design stili, numara engelleyebilme, fotoğraf, video, ses paylaşma gibi özelliklere sahip.

İndirin: Google Messenger

Klavye: Google Keyboard

Android üreticileri genellikle cihazlarında Android'in birçok kısmını değiştirerek kişiselleştiriyor. Böyle olunca kişiselleştirmelerden klavye de nasibini alıyor. Telefonunuz SwiftKey gibi üçüncü parti bir klavyeyle geliyor olabilir, ancak Google'ın Nexus'ları bu klavyeyle gelmiyor.

Google'ın varsayılan klavyesi aslında hiç fena değil, hatta alternatifleriyle yarışabilecek kadar iyi. Kullanım alışkanlıklarınızı ve kelimeleri tüm Android'li cihazlarınız arasında eşitleyebilen Android klavyesi, sesinizi metne dönüştürme gibi yeteneklere de sahip.

İndirin: Google Keyboard

Kamara: Google Camera

Android için birçok iyi kamera uygulaması var, ancak Google'ın varsayılan kamerası da oldukça iyi. Stok Android deneyimiyle ilgilenmiyor olsanız bile Google Camera'yı denemenizi tavsiye ediyoruz. Fotoğraf çekmeyi kolaylaştırmayı amaçlayan uygulama, kameranızın varsayılan görüntü oranını kullanıyor ve sizi kare veya dikdörtgen fotoğraflar çekmeye zorlamıyor. Uygulama içerisinde photo sphere, panorama, lens blur gibi yetenekler de bulunuyor.

İndirin: Google Camera

Okuyucu Yorumları