Router'ınızı biraz itin, sinyal size ulaşsın!

Modeminizi sadece birkaç santim oynatmak, kablosuz ağ sinyalini bakın nasıl "uçuruyor!"

Sadece birkaç santim yeter!

Router'ınızın kablosuz sinyalini "karanlık noktalara" ulaştırmak için bazen onu biraz dürtmenin yeterli olabileceğini biliyor muydunuz? Router'ınızın konumunda yapacağınız küçük değişiklikler, sinyalin zor ulaştığı konumları da değiştirebilir.

Böyle bir şeyin yaşanmasının nedeni, elektromanyetik teorisine dayanıyor. Bu konu biraz karmaşık olsa da, temel olarak sinyalin Wi-Fi router'ınızın bulunduğu konumdan yayılarak, evinizin odalarında sektiğini söyleyebiliriz. Yayılan sinyaller, durgun bir gölün yüzeyinde olduğu gibi bir süre sonra sakinleşerek tekrarlamaya başlarlar.

Bu fenomenin nasıl meydana geldiğini merak ediyorsanız, WiFi Solver FDTD adındaki uygulamaya evinizin planını sunarak, Wi-Fi sinyalini simüle edebilirsiniz. Buradaki YouTube videosu ise efekti üç boyutlu bir alanda görünür hale getirmeyi amaçlıyor. Sinyal gücünün zorlukla ulaştığı noktaların yerini belirlemeniz pek mümkün olmasa da, uygulama ve video sayesinde sinyalin neden bu kadar çok dalgalandığını biraz olsun anlamamız mümkün.

Okuyucu Yorumları