RPG hayranlarına müjde, beklenen oyun geliyor

Bilim-Kurgu ve RPG severlere müjde! İşte beklenen oyun hakkında, EA'den gelen ilk bilgiler...

Beklenen oyun yola çıktı!

EA'in ve BioWare'in son yıllarda belki de oyun piyasasında yaptıkları en iyi işlerden bir tanesi olan Mass Effect serisinin son oyunu, yakın zamanda oyun severler ile buluşacak. Şimdilik üçlemenin sonu olacağı söylenen üçüncü oyun hakkındaysa bilgiler sızmaya başladı bile.

Bilindiği kadarıyla Commander Shepard yeniden aramıza katılacak, pek tabii bu çok şaşırtıcı bir yenilik değil ama dönüşünün bizi asıl ilgilendiren noktası; tıpkı ikinci oyunda olduğu gibi, bir önceki karakterimizi yeni oyunda kullanabilecek olmamız. Yeni bir başlangıç yapmak isteyenleri de unutmayacak olan seri çok farklı bir yol izlememize olanak tanıyacak.

Eğer yeni bir karakter ile oyuna başlamak istersek, direk olarak ilk iki oyunda bulunan ve Mass Effect dünyasını derinden etkileyen sahneleri teker teker oynayacağız. Önceki oyunlardaki RPG elementleri konusunda bir hayli eleştiriye maruz kalan yapım, çok daha derin bir oyun yapısı ile karşımıza çıkacak. Sistem genel hatlarıyla ikinci oyuna benzeyecek ama değişim rüzgarları burada da esecek. Yeni oyunla birlikte seçeneklerimiz bir hayli artacak, her yetenek birden çok kez geliştirilebilecek, karakterin hali hazırda bulunan "skill set"leri çok daha özgürce ayarlanabilecek.

Garrus, Liara, Ashey gibi eski karakterlerin yeniden aramıza katılacağı Mass Effect 3'e, Jason, Sanders gibi rolleri henüz belirlenmemiş yeni karakterler de merhaba diyecek. Oyunsa en geç içerisinde bulunduğumuz yılın son çeyreğinde raflardaki yerini alacak.

Okuyucu Yorumları