RSA'nın yeni sistemi siber saldırılara kalkan

RSA'nın yeni çözümü, gelişmiş tehditleri tespit etmek ve ortadan kaldırmak için tasarlandı.

Tehditleri tespit ediyor

EMC'nin güvenlik birimi RSA, işletmelerin tehditleri veri kaybı gerçekleşmeden tespit etmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış bir dizi entegre teknoloji ve hizmetten oluşan RSA® Advanced Security Operations Center (SOC) - Gelişmiş Güvenlik Operasyonları Merkezi Çözümü (SOC)'u tanıttı.

Bulut bilişim, sosyal ağlar, Büyük Veri ve mobil bilgi-işlem gibi BT yenilikleri, işletmelerin ilerlemelerine yardımcı olsa da aynı zamanda siber suçluların eski ve güncel güvenlik sistem ve araçlarını aşarak, siber saldırılarda bulunabilmeleri için fırsat yaratıyor. Gelişmiş Güvenlik Operasyonları Merkezi Çözümü, güvenlik verileri ve etkinlik yönetimi ile birlikte, tüm paket analizi ve adli bilişim soruşturması uç nokta tehdit tespit becerilerini bir araya getiren güvenlik ekiplerinin, bağımsız ve kayıt (log) odaklı çalışabilmesi için tasarlandı. Ek olarak antivirüs programları, güvenlik duvarları ve atak önleme sistemleri gibi, geleneksel "sınıra dayalı" güvenlik araçları tarafından fark edilmeyen saldırıları da hızla tespit etmelerine yardımcı olacak bir mimariye sahip.

RSA® Security Analytics, RSA® ECAT ve RSA® Archer Security Operations Management gibi teknolojilerle RSA® Advanced Cyber Defense Practice gibi eğitim ve hizmetleri entegre eden RSA'nın yeni gelişmiş SOC çözümü, uyumluluk ve güvenlikle ilgili gerekli özellikleri tek bir platform içinde sunuyor ve güvenlik ekiplerinin işletmelerini olumsuz etkileyebilecek en gelişmiş saldırıları dahi etkin biçimde tespit ederek, gereken müdahalede bulunmalarına olanak tanıyor.

EMC'nin Güvenlik Birimi RSA'nın Kıdemli Başkan Yardımcısı Amit Yoran konuyla ilgili olarak; "Uzun yıllardır güvenliğe yaklaşım şeklimizde kökten bir değişim yapmamız için bir çağrı var. Ancak bugüne kadar sektörden hep eksik cevaplar aldık. SIEM teknolojileri sadece kayıtlar (loglar) için uyumluluk ile ilgili şartları yerine getirmeye yardımcı oluyor ve temel tespit seviyeleri sunuyor. Gelecek nesil güvenlik duvarları ve kötü amaçlı yazılımları tespit araçları daha fazla görünürlük sunuyor, ancak genellikle ham veriyi kullanılabilir istihbarata dönüştürmek için gereken analiz ve olaylara müdahale özellikleri olmadan bunu yapıyor. Bugün RSA, gelecek nesil güvenlikle ilgili vaadini, tek bir platformda hem uyumluluk hem de güvenlik ihtiyaçlarına karşılık veren komple bir çözümle yerine getiriyor. Sonuç olarak, işletmelerin kendi ağları ve dijital altyapıları içinde avlanan konumundan avcı konumuna dönüşmelerine yardımcı oluyoruz" diyor.

Okuyucu Yorumları