Rus Hacker, Suçunu Kabul Etti!

Sunuculara yüklediği zararlı sayesinde cebine milyonlarca dolar indiren Rus hacker, suçunu itiraf etti!

Botnet'ten köşeyi dönmüştü!

Binlerce sunucuya zararlı yükleyerek, sahte ödemelerle milyonlarca dolar elde eden Rus hacker, suçunu kabul etti.

ABD Adalet Bakanlığı'nın Salı günü yaptığı açıklamaya göre 41 yaşındaki Maxim Senakh, dünya çapındaki sunuculara Ebury zararlısını yüklediğini kabul etti. Senakh ve hizmet ettiği suç örgütü, savcıların yayınladığı bildiriye göre zararlıdan faydalanarak bir botnet işletmeye başladılar ve bu botnet, "çeşitli tıklama tuzağı ve spam eposta sitelerine internet trafiği yönlendirmekte ve trafik oluşturmakta kullanıldı." Senakh, Ebury botnet'inden kişisel olarak kar ettiğini de itiraf etti. Bir SSH rootkit'i/arka kapı trojanı olan Ebury, genellikle Linux kullanan sunucuları hedef alıyor. Ebury sayesinde hacker'lar, kullanıcı isimlerini ve parolaları çalabiliyor, ele geçen sistemleri çok sayıda spam mesaj göndermekte kullanabiliyorlar.

Rus hacker'ların elinden kaçmasına sıkça şahit olan ABD Adalet Bakanlığı için böyle bir itiraf, oldukça nadir rastlanan bir durum. Senakh, 2015'te Finlandiyalı yetkililer tarafından tutuklanmış ve ABD'ye iade edilmişti. Rus yetkililer ise yapılanların yasa dışı olduğunu ileri sürmüş, "yasaların uluslararası kabul görmüş usul normlarına aykırı olarak kullanıldığını" söylemişti.

Senakh, 3 Ağustos'ta Bilgisayar Dolandırıcılığı ve Kötüye Kullanım Yasası'nı ihlal etmekten hapse girecek ve 10 seneye kadar hapis cezası alabilecek.

Okuyucu Yorumları