Rusya Büyükelçiliği'nden inanılmaz tweet!

Rusya, haklı olduğunu göstermek için efsane oyundan ekran görüntüsü kullandı, dalga konusu oldu!

Rusya'dan tuhaf tweet!

Londra'daki Rus Büyükelçiliği'nin resmi Twitter hesabı üzerinden, Suriye'deki bazı grupların kimyasal silahlar kullandığına dair iddialarını desteklemek adına, bir video oyunundan aldığı ekran görüntüsünü de kullanması dalga konusu oldu. Geçtiğimiz hafta paylaşılan tweet'te "Halep yakınlarındaki radikal gruplar tırlar dolusu kimyasal silahı teslim aldılar" şeklinde bir ifade yer alıyor. Söz konusu tweet'teki görsellerden birisi de ünlü PC oyunu "Command & Conquer: Generals"a ait olduğu fark edilen bir ekran görüntüsü.

Büyükelçiliğin tweet'i Rus Savunma Bakanlığı'na ait resmi bilgilere de atıfta bulunuyor. Bakanlık geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Halep'in kuzey bölgelerine kimyasal silahlar içeren tırların ulaştığını" duyurmuştu. Bu bölgenin El-Nusra'ya bağlı teröristler tarafından kontrol edildiği biliniyor.

Rus Büyükelçiliği'nin söz konusu tweet'inde ekran görüntüsünün "temsili" olduğuna dair bir ibare bulunsa da, bu denli resmi bir kurum tarafında böyle ciddi bir iddia hakkında bir bilgisayar oyunundan alınan bir görsele başvurulması şaşkınlık yarattı.

Okuyucu Yorumları