Rusya'da skandallarla başa çıkmanın yeni yolu

Ardı ardına internete sızan gizli belgeler, koca bir ülkeye bakın neler yaptırtmaya başladı...

Geçmişe dönüş!

WikiLeaks ve Edward Snowden tarafından sızdırılan gizli bilgiler ve yaratılan geçirgen ortam Rusya'yı telaşa sokmuş durumda. Bir iddiaya göre Kremlin, güvenliğini sağlamak için ilginç bir yönteme başvuruyor.

Güvenlik sisteminin bir parçası olarak yüksek sayılarda elektronik daktilo siparişi verdi. The Telegraph'ın Rus Federal Savunma Servisi'ni kaynak olarak gösterdiği rapora göre, yaklaşık 15.000 dolar değerinde bir harcama yapılmış durumda.

Görünüşe göre Rus hükümeti, internete güvenmek yerine eski yöntemlere ger dönüyor. Rusya'da yayın yapan Izvestia gazetesinin haberine göre de, Federal Savunma Servisi'nde yer alan bir kaynak "WikiLeaks ve Edward Snowden tarafından gizli dosyaların yayılması skandalı ve Dmitry Medvedev'in Londra'daki G20 zirvesi sırasında dinlendiği iddialarının ardından kağıt üzerinde depolama şeklinin yaygınlaştırılması kararına varıldı" şeklinde bir açıklama yaptı.

Gizliliklerini korumak için tek yol olarak interneti kullanmamayı tercih edebilirler mi? Kim bilir, belki de bunlar o eski mektuplaşma döneminin dönüşünü işaret ediyordur...

Okuyucu Yorumları