Rusya'nın iş devleri Skype'a karşı cephe aldı

Rusya'daki büyük iş adamları lobisi VoIP hizmetlerinden büyük rahatsızlık duyuyor. Sebepleri burada.

Putin Skype'a karşı!

Rusya'nın en güçlü iş lobisi bir araya toplanarak Skype ve benzeri VoIP hizmetlerine cephe aldı. Bu hizmetlerin Rus girişimleri ve ulusal güvenlik için tehdit oluşturduğunu kanun koyuculara açıkladılar.

Rusya'da internet ve iletişim altyapısını kuran, ülkeye yatırım yapan büyük iletişim şirketleri, yabancı firmaların sunduğu VoIP hizmetinden rahatsız olduklarını belirttiler. Gerekirse kendi uygun fiyatlı VoIP alternatiflerini sunabileceklerini hükümete bildirdiler.

Bedavaya veya daha ucuza konuşma imkanının Rus telefon hizmetlerine haksız rekabet yarattığı şikayetinden daha çok vurguladıkları şey ise güvenlik riskleri oldu Yabancı kontrolünde olan bu yazılımlara iletişimin teslim edilemeyeceği söyleniyor. Ruslara göre Rus iletişiminin yabancılar tarafından dinlenmesi riski doğuyor.

Başbakan Vladimir Putin'in partisiyle ortak hareket ederek bir çalışma grubu yaratan lobi, ortaya Skype ve benzeri internet üzerinden sesli iletişim hizmeti sunan girişimlere karşı önlemler alınması için çalışmalar yürütüyor. Bu büyük şirketler hükümetle işbirliği içerisinde çalışıyor ve hem kendi çıkarlarını, hem ulusal çıkarları savunuyorlar.

Okuyucu Yorumları