Rusya'dan Apple'a iPhone Suçlaması!

Rusya, Apple'ın iPhone fiyatlarında yaptığı uygulama nedeniyle dev şirketi suçlu buldu; ceza kapıda...

Rusya, Apple'ı suçlu buldu...

Apple, Rusya'da iPhone'ların fiyatlandırması konusunda suçlu bulundu. Yerel Apple bölümü ülke içerisindeki minimum iPhone fiyatını belirlemekteydi ve eğer bir Apple satıcısı indirim yapmaya kalkarsa, resmi bir istek ile Apple fiyatın tekrar yükseltilmesini talep edebiliyordu. Bu isteğe uymamak, anlaşmanın iptal edilmesi ile sonuçlanabiliyordu.

Söylenilene göre göre Apple uzun bir süredir - iPhone 5'ten iPhone 6s'e kadar - bu işlemi gerçekleştirmekteydi. Araştırmayı başlatan Rusya'nın Federal Anti-tekel Hizmeti, Apple'ın iPhone 7 ve iPhone 7 Plus telefonlarının fiyatlarını kontrol ettiğine dair bir işaret bulamadığını söylüyor. Her ne kadar Apple'ın mahkeme kararını değiştirmek için üç ayı olsa da, eğer başarılı olmazsa Rusya satışlarının yüzde 15'i ile cezalandırılabilir.

Tabii ki bu Rusya'nın büyük bir teknoloji firmasına karşı anti-tekel davası açtığı ilk örnek değil. Google da daha önce rekabet karşıtı çalışma sistemi sebebiyle 6.75 milyon dolar ceza ile karşılaşmıştı. Ayrıca Rusya, Apple'dan sansür isteğinde de bulunmuş ve LinkedIn'in App Store'dan kaldırılmasını talep etmişti...

Okuyucu Yorumları