S4 ve Note 3'e "gerçek 8 çekirdek" geliyor!

Samsung'un yıl sonunda yayınlayacağı güncelleme, Galaxy S4 ve Note 3'ü gerçek anlamda "uçuracak!"

"Gerçek 8 çekirdek" geliyor!

Samsung'un sekiz çekirdekli Exynos 5 Octa işlemcisi, piyasaya çıktığında büyük gürültü koparmıştı. Sekiz çekirdekli işlemcilerin gereksiz olduğunu savunanlar işlemciyi eleştirmiş ve işlemcinin aslında gereksiz olduğunu dile getirmişlerdi.

Aslında 4 çekirdeğini kullanan Exynos 5 Octa işlemcisi de bugüne kadar gerçek performansınız sergileme şansı bulamamıştı. Ancak Samsung yeni yaptığı açıklamadan, işlemcisinin sekiz çekirdeğini de devreye sokacağını ve artık sekiz çekirdeğin birden aynı anda çalışacağını açıkladı. Bu, Galaxy S4 ve Note 3 gibi cihazlara, biryazılım güncellemesi ile sağlanacak.

2013 sonunda devreye girecek yeni özellik sayesinde, Samsung cep telefonlarında sekiz çekirdeği de aynı anda çalıştırmış olacak. Bugüne kadar işlemciler, 4 çekirdekli iki işlemci gibi çalışıyor, cihazda gerçekleşen işlem hangi işlemciye gerek duyuyorsa o devreye giriyordu. Bunun pratik sonucu ise, telefonların aslında sekiz çekirdek değil dört çekirdek performansı ile çalışıyor olmasıydı.

Örneğin, sadece müzik çalmak gibi görevler için "düşük enerji tüketen" 4 çekirdekli işlemci devreye girerken, 3D oyunların çalışması için yüksek enerji tüketen diğer 4 çekirdekli işlemci devreye giriyordu.

Samsung'un yeni duyurusu ile artık telefonlarda gerçek sekiz çekirdek performansına ulaşılacağı düşünülüyor. İşlemci düşük performanslı işlemler için yine düşük enerjili çekirdekleri kullanacak ancak yüksek performanslı işlemler için sekiz çekirdek de devreye girebilecek. Böylece enerji kullanımında tasarruftan feragat etmeden performans gerektiren işlemlerde daha fazla güç elde edilebilecek.

Okuyucu Yorumları