Sabit diskler neden bozulur?

Sabit diskler neden bozulur? İşte bu sorunun cevabı ve verileri garantiye alan bir hizmet...

Sabit diskler neden bozulur?

Tüm verilerimizi emanet ettiğimiz sabit diskler, eğer yedekleme yapılmadıysa, en ufak bir arıza ya da hatada bizleri zor durumda bırakabiliyor. Yıllar boyunca oluşturulan bir arşiv ya da önemli birkaç dosya: Konu ne olursa olsun, verileri kaybetmek herhalde kimsenin hoşuna gitmeyecektir.

Harici sabit diskler neden bozulur sorusunun cevabı, bizzat bir sabit disk üreticisinden geldi. Freecom'un yayınladığı sabit disk çökme raporu, bütün sabit disk çökmelerinin neredeyse yarısından donanım hatalarının sorumlu olduğunu ortaya koyuyor.

Şirket, üretim hataları ve eskimenin toplam çökmedeki payının yüzde 49 olduğunu aktarıyor.

Diğer sabit disk hataları; etkileyici bir garanti

Diğer sabit disk hataları; etkileyici bir garanti

Taşımadan, düşürmeden ve benzeri insan hatalarından kaynaklanan bozulmaların oranı ise yüzde 28. Yazılım hatasının sorumluluğu yüzde 14 olurken, onu yüzde 8 ile zararlı yazılımlar izliyor. En düşük pay ise yüzde 1 ile doğal afetlere ait.

Bu verileri açıklayan şirket kendi veri kurtarma hizmeti olan Data Recovery Service'i tanıttı. Bu garantiyi ürünleriyle birlikte 3 yıllık olarak sunuyor.

Garanti kapsamında, bozulma sebebi ne olursa olsun, bozulan sabit diskteki veriler laboratuarda kurtarılıyor ve yeni bir sabit diskte iade ediliyor. Bu garanti bir kaza için geçerli, yeniden yaptırmak ise yaklaşık 75 TL'ye maloluyor.

CHIP Online Veri kurtarma rehberi

Okuyucu Yorumları