Sabit numara taşımada TurkNet farkı...

Sabit hattınıza gelen yüklü faturalardan şikayetçi misiniz? Üzülmeyin; artık ipler sizin elinizde...

Faturalar hafifleyecek!

Telekomünikasyon sektöründe önemli bir milat olan Sabit Hatlarda Numara Taşınabilirliği uygulamasının 10 Eylül tarihinde başlaması şehiriçi telefon hizmetinin rekabete açılmasına büyük katkı sağlayacak. Bu konuda kullanıcılara cazip koşullar sunan TurkNet'in sunduğu 1095 ve TurkNet A-tipi telefon hizmetleri, uzak mesafe görüşmelerde, kıyaslama tarifelerine karşı yüzde 95'e varan indirimler sağlıyor.

Sabit hatlarını TurkNet'e taşıyarak TurkNet aboneleri arasına katılan tüketiciler uzak mesafe ve GSM aramalarında bu indirimli tarifelerden yararlanabilecek, şehiriçi görüşmelerinde de önemli tasarruflar sağlayacak. Bunun yanı sıra yerleşik operatörün sunmadığı bir hizmet olan yapılan şehir içi aramaların ayrıntı bilgileri de TurkNet abonelerine sunulacak.

TurkNet, ADSL ve TurkNet Telefon hizmetini bir araya getiren "ikili oyun" paketleri konusundaki çalışmalarını da sürdürüyor. Artık hem bireyler hem de şirketler, telefon hizmetini ve ADSL hizmetini TurkNet'ten alacaklar ve bu iki hizmet için ödemelerini tek faturayla yapacaklar. TurkNet müşterileri şimdi almakta oldukları hizmetler için olduğu gibi her iki hizmetin de kullanım bilgilerine (mesela konuşma detayları veya ADSL kota kullanımı) TurkNet web sitesi üzerinden her gün, her saat erişebilecekler.

TurkNet sabit hat operatör değişimi talebinde bulunan kişilere, hiçbir bürokratik engele takılmadan ve taleplerini mümkün olan en kısa süre içerisinde gerçekleştirebilmelerini de sağlayacak. GSM pazarındaki numara taşınabilirliğine benzer olarak sabit hatta TurkNet'e geçmek isteyen abonelerin sadece TurkNet'e başvurmaları yeterli olacak. Bu başvuru üzerine TurkNet, Türk Telekom'a gereken bilgileri vererek, istenen değişimin gerçekleştirilmesini tüketicilere lüzumsuz yük getirmeden sağlayacak.

TurkNet sabit telefon hizmetleri

TurkNet sabit telefon hizmetleri

TurkNet Genel Müdürü Cem Çelebiler, konuyla ilgili görüşlerini şöyle dile getiriyor: "Tekelin ve kısıtlamaların ortadan kaldırıldığı bu yeni ortamda TurkNet olarak, halkımızın ihtiyaçlarını en uygun şekilde karşılayacak her türlü telefon hizmetini sunacağız. Şehiriçi görüşmelerin rekabete açılmasıyla şehiriçi telefon hizmetini daha ekonomik koşullar altında alabilecek olan abonelerin elbette yoğun bir hareketlilik içine gireceklerini düşünüyoruz. 2010 sonuna kadar, numaralarını bize taşıyacak veya A Tipi Telefon Hizmetimizi kullanacak olan çok sayıda yeni abone kazanmayı planlıyoruz."

TurkNet sabit telefon hizmetleri

Şimdiye kadar uzak mesafe görüşmelerinde TurkNet kullanıcılarına yüzde 95'e varan indirimler sağlayan önseçimli (A Tipi) telefon hizmeti 10 Mayıs itibariyle yasal olarak şehiriçi görüşmelere de açılmış bulunuyor. Bu sayede dileyen tüm sabit hat abonelerine, yalnızca bir dilekçe ile başvurarak faydalanabilecekleri önseçimli (A Tipi) Telefon Hizmeti aracılığıyla TurkNet şebekesi üzerinden şehir içi dahil olmak üzere her yöne doğru görüşme yapma imkânı sunuluyor. Doğrudan TurkNet şebekesine bağlı aboneler de artık şehiriçi çağrı gönderebiliyorlar ve 10 Eylül itibariyle kendi numaralarını TurkNet şebekesine taşıyabiliyorlar.

TurkNet'in sunduğu önseçimli (A Tipi) telefon hizmetinden faydalanan her ölçekten firma ve bireyler, mevcut telefonlarının ahizesini kaldırdıkları andan itibaren daha ekonomik konuşma şansı buluyor. Esnek ve hesaplı kurumsal çözümlerini kendi döşediği ve yönettiği, güçlü fiber optik altyapı üzerinden sunan bir firma olan TurkNet, bu hizmetten yararlanan abonelerine de 0 212 444 1095'ten ulaşılan çağrı merkeziyle 7 gün 24 saat kesintisiz destek veriyor. Bunların yanı sıra, TurkNet abonelerine gönderdiği tüm faturalara kazanç tablosu ekleyerek onlara sağladığı tasarrufu da belgeliyor.

TurkNet'te kademeli bir tarife uygulaması bulunuyor. Bu sayede önseçimli (A Tipi) telefon hizmeti kullanan müşterilere daha fazla hizmet kullandığı dönem için daha düşük birim ücret uygulanıyor. Ayrıca TurkNet A-Tipi abonelerine de birbirleriyle çok daha ekonomik tarifelerle görüşme imkânı sağlanıyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları