Sabit Telefonlarda Multimedya Servisleri

Sabit telefonlar bilgisayara dönüşüyor. Netaş IP Phone 1535'i CeBIT 2007'de görücüye çıkıyor.

Telefonda Multimedya

Not: Firma basın bülteninden derlenmiştir.

Sabit Telefonlarda Multimedya ServisleriDaha önce kurumsal müşterilerin kullandığı multimedya uygulamalarından artık ev aboneleri de sabit telefonları aracılığıyla yararlanabilecekler. Nortel Netaş tarafından Türkiye'ye getirilen Nortel IP Phone 1535, sunduğu kapsamlı telefon özelliklerinin yanı sıra görüntülü arama yapılmasına, sesli ve e-posta mesajlarına erişilmesine ve Internette sörf yapılmasına olanak veriyor.

Evlerinde ya da gittikleri mekanlarda IP Phone 1535 bulunan aboneler, kullanıcı adlarını ve şifrelerini girerek sesli mesajlarına ve e-postalarına erişebilecekler, e-posta gönderebilecekler ve web'de sörf yapabilecekler. SIP destekli bir ürün olan IP Phone 1535'in sunduğu özellikler bunlarla da sınırlı değil. Aboneler, hizmet aldıkları telekom operatörü ile yaptıkları servis seviyesi anlaşmalarına göre; işbirliği (collaboration), web sayfası gönderme (web push), dosya paylaşımı ya da anlık mesajlaşma (instant messaging) gibi uygulamalardan yararlanabilecekler.

Bu sistemin sunduğu fonksiyonlar ile çağrı trafiğinizi de kontrol edebiliyorsunuz. Kullanıcı, kullanacağı servisleri kendi belirlediği için esneklik kazanırken, operatöre de işletme maliyetlerinde indirim sağlanıyor.

Görüntülü arama özelliği ile büyükanneler, dedeler uzun süredir görmedikleri torunlarını; anneler ülkenin diğer ucunda ya da yakındaki bir şehirde üniversitede okuyan çocuklarıyla görüntülü olarak görüşebilirler. Birlikte tatile çıkacak iki arkadaş web push özelliğinden yararlanarak, önerilerini telefonları üzerinden paylaşabilirler. Ya da collaboration özelliği sayesinde iki öğrenci ortaklaşa olarak bir sunum hazırlayabilir ve birbirlerinin düzeltmelerini aynı anda görebilirler.

Ev abonelerinin bu servislerden yararlanabilmeleri için telefon hizmeti aldıkları operatörün iletişim altyapısının bu uygulamaları desteklemesi gerekiyor. Yetkililer Türkiye'deki veri altyapısının bu servisleri destekleyecek kapasiteye sahip olduğunu belirtiyorlar. Türk Telekom 2-7 Ekim 2007 tarihleri arasında CeBİT Eurasia Fuarı'nda, Nortel Netaş desteği ile abonelerine sunmayı planladığı multimedya iletişim servislerini tanıtacak. Nortel Netaş IP Phone 1535 fuar süresince Türk Telekom standında görülebilecek.

Bilgi İçin:
Tel: 0 212 2589497

Okuyucu Yorumları