Sadece açık kaynak yazılımlarla HD animasyon

Sadece açık kaynak yazılımlarla hazırlanan Big Buck Bunny isimli animasyon HD desteğine bile sahip.

Açık kaynağın zaferi

Açık kaynak yazılımlar her geçen gün biraz daha gelişiyor. Öyle ki, artık açık kaynak yazılımların altından kalkamayacakları bir iş neredeyse yok. Bunun en güzel örneği ise, Blender Foundation tarafından hazırlanan Big Buck Bunny isimli kısa animasyon film. 7 tasarımcı tarafından hazırlanan film, sadece açık kaynak yazılımlar kullanılarak hazırlanmış.

Tüm üç boyutlu modelleme işlemleri için kullanılan Blender isimli açık kaynak yazılım, ne kadar profesyonel sonuçlara imza atabileceğini büyük bir başarıyla kanıtlamış. GIMP ve Inkspace ise, projede kullanılan diğer iki açık kaynak yazılım olarak dikkat çekiyor.

İşin en etkileyici yanı ise, tüm bu ücretsiz yazılımlarla sadece basit bir filmin değil, 1080p çözünürlük sunan HD bir filmin ortaya çıkmış olması. Dileyenler, buradan filmin kısa trailer'ını izleyebilir. Tüm filmi izlemek isteyenler ise, buraya tıklayarak filmin resmi sitesine ulaşabilir ve tüm filmi sabit diskine indirebilir. Sitede filmi streaming video olarak, izlemek de mümkün.

CHIP Online notu:
Blender Foundation, daha önce de açık kaynak yazılımlarla bu tip projelere imza atmayı başarmıştı. Bu filmlerin bize verdiği mesaj ise şu: Artık ücretsiz açık kaynak yazılımların geldiği noktayı hiç kimse görmezden gelemez. Gerçekten de, ücretsiz açık kaynak yazılımlarla hemen her şeyi yapabiliyor olmamız son derece muhteşem bir durum.

Okuyucu Yorumları