Sadece tablet değil, yan hizmetler de geliyor

Bitmek bilmeyen dedikodular nihayet sonlanacak: Apple'ın yeni donanım planları ortaya çıktı.

Apple tablet şaşırtacak!

Apple'ın yeni bir ürün üzerinde çalıştığına zaten şüphe yoktu. Financial Times'ın haberiyle bu şüpheler somutluk kazandı. Eğer Financial Times'ın işin içindeki dört kişiden aldığını iddia ettiği bilgiler doğruysa, Apple marka bir tablet bilgisayar beklenenden çok daha erken piyasada olacak.

Financial Times'ın haberine göre Apple yeni bir tablet bilgisayar yapıyor. Hatta tablet bilgisayarını Eylül ayına yetiştirmeye çalışıyor; çünkü cihazları Eylül ayında yeni Apple iPod'larla birlikte tanıtmak istiyor. Bununla da kalmıyor, yeni tabletin teknik özellikleri, hizmet desteği ve Apple'ın ticari planları da ortaya çıkıyor. Bu ticari planlar donanım özelliklerinden çok daha ilgi çekici.

Apple müzik şirketleriyle yeni iTunes özellikleri için bir arada çalışıyor. Apple'ın, EMI, SonyMusic, Warner Music ve Universal Music Group ile birlikte Cocktail kod isimli bir proje üzerinde çalıştığı aktarılıyor.

Teknik özellikler ve dev hedefler

Teknik özellikler ve dev hedefler
İnternet iTablet için konsept tasarımlarla dolu

Yeni cihaz 10 inç dokunmatik ekrana sahip olacak ve iPhone işletim sistemiyle çalışacak. iPod Touch gibi internete Wi-Fi üzerinden bağlanacak.

Amazon'un elektronik kitabı Kindle'ı hiç memnun etmeyecek bir gelişme de var. Apple'ın yeni tabletinde online bir kitap mağazası da olacak. iTunes'dan sonra henüz ismi belli olmamakla birlikte bir iBook ile karşı karşıyayız. Artık Apple'ın sadece iTunes'dan müzik satmayacağı, kendi markasını taşıyan ürünler üzerinden online alışveriş imkanlarını genişleteceği, kitap da dahil her türlü medyayı kullanıcılarına pazarlayacağı açıkça görülüyor. Bunu gelecekte servis sağlayıcılarla anlaşmalı olarak online televizyon yayını gibi hizmetlerin takip edeceği dedikodusu bile dolaşıyor.

Apple bu hizmetler sayesinde online ticarette çok daha büyük bir rol oynayacak. Durgunluğa giren müzik ve kitap satışlarına Apple'ın bu girişiminin olumlu etki etmesi bekleniyor. Online müzik satışı konusunda gerekli atılımları yapamayan müzik devleri umudu Apple'a bağlamış durumda.

Apple'ın taşınabilir, geniş özellikler barındıran tablet boyutlu bu bilgisayarı yılbaşı sezonuna kadar piyasaya sürmek istediği belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları