SafeIP ile internette engelleri aşın!

Bu ufak ve ücretsiz uygulama sayesinde, internette erişemediğiniz site kalmayacak!

İnternette engelleri aşın!

YouTube gibi internet üzerinden video ve müzik dosyalarına erişim sağlayan siteler, içeriği yükleyen kişinin tercihleri doğrultusunda belirli ülkelerin dosyalara erişimini engelleyebiliyor. Örneğin YouTube'da izlemek istediğiniz bir videonun, yükleyen kişinin/kurumun tercihi doğrultusunda Türkiye'den erişime kapatıldığını belirten bir mesajla karşılaşmanız mümkün. Hatta bazı siteler, tamamen bir ülkeye yayın yapmıyor olabiliyor. SafeIP isimli bu ufak program, işte bu tür engelleri aşmanızı sağlıyor.

Programda, on farklı yerde bulunan IP adresleri kayıtlı: ABD, İngiltere, Hong Kong, Hollanda, Kanada, Avusturya, Polonya, İtalya, Almanya ve Fransa. Eğer IP adresinizi tespit ederek bulunduğunuz ülke nedeniyle bazı içeriklere erişiminizi engelleyen bir siteyi ya da Türkiye'den erişimin engellendiği bir siteyi ziyaret ediyorsanız, bu kayıtlı IP adreslerinden birini seçerek engelleri aşabilirsiniz. SafeIP, bağlantıyı sıfırlamadan IP adresinizi değiştiriyor. İstediğiniz anda asıl IP'nize geri dönebiliyor, programı belirli aralıklarla IP değiştirecek şekilde ayarlayabiliyorsunuz.

Programın 30 dolar karşılığı kullanılabilen Pro sürümü, bazı ek özellikler getiriyor. Ancak yukarıda bahsettiğimiz asıl hizmetten faydalanmak için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Unutmamanız gereken bir diğer nokta da programın bir güvenlik yazılımı olmadığı. O nedenle programı kullanırken kendi güvenlik yazılımlarınızın çalıştığından emin olun.

Okuyucu Yorumları