Sahte Amazon Paketi ile Kurulan Tuzak

Sahte Amazon paketleri, hırsızların bir numaralı kabusu olmaya başladı...

Sahte Amazon paketi ile tuzak

Amazon'un drone teslim hizmetinin en fazla çalıştığı ve insanların kapılarına kargoları bıraktığı döneme girdik ancak bu tatil döneminde insanların moralini en fazla bozacak şeylerden biri de, aldıkları bu hediyelerin (kendilerine veya bir başkasına) çalınması olacaktır. Associated Press'in söylediğine göre Jersey City polisi, kapılara sahte Amazon kolileri bırakmaya başladı. Bu kolilerin bırakıldığı kapılar gizli kameralar ile izlenirken, paketler de GPS cihazları ile donatılmış durumda.

Jersey City polisi, Amazon ile beraber çalışarak çok fazla hırsızlığın raporlandığı bölgelerde bu tuzakları hazırlıyor. Yaşanan olayların birinde bir kutu, kapıya bırakılmasının sadece üç dakika sonrasında çalındı. Şüpheli, polis tarafından anında yakalandı.

Tabii ki bütün olaylar aynı rahatlık ve başarıyla geçmiyor ve program, polisin Amazon kadar fazla paketi takip etme yeteneğinin bulunmaması dolayısıyla sınırlı durumda. Ancak kapıdan çalmayı planladığı kutunun polis tarafından bırakılmış olma ihtimali bile bazı hırsızları caydırmaya yeterli olacaktır.

Paket hırsızlığının ciddi bir problem olduğu ise kesin. Özellikle 800 milyondan fazla teslim yapılması beklenen Noel döneminde bu durumun önemi daha da artıyor.

Ancak bu hırsızlıkların ne kadar yaygın olduğuna yönelik tahmin yapmak pek kolay değil. Comcast'ın ev güvenlik hizmeti Xfinity Home'un tahminine göre Amerikalıların%30'u bir noktada bir çalıntı paket olayı yaşayacaklar. Bir Insurance Quotes raporu ise bu oranı %8 olarak belirtmekte. Amazon bu problemi Amazon-Key hizmeti ile ev-içi teslimatları kullanarak azaltmaya çalışsa da, kapınızdaki paketin çalınmasını önlemek için evinize yabancı birini almak pek iyi bir alternatif olmayabilir...

Okuyucu Yorumları