Sahte anti-virüslerin durdurulamaz yükselişi

Böyle bir uyarı gördüyseniz durun, tıklamayın! Gerçekten tehlikedesiniz; ama bambaşka sebeplerden...

Dikkat, PC'nizde virüs var

Kendisini anti-virüs olarak tanıtan zararlı yazılımlar kullanıcıların başına bela oluyor. Ekrana gelen uyarı pencereleri "Sisteminizde çok tehlikeli bir virüs bulundu! Silmek için tıklayın!" türü mesajlarla kullanıcıları kandırıyor. Bilgisayarının ve verilerinin zarar görmesinden korkan kullanıcı bağlantıları takip ettiğinde sahte bir anti-virüs yazılım firmasının sitesine varıyor. İşte bu sahte sitede, kullanıcıya anti-virüs yerine virüs satılıyor. Kullanıcı hem kredi kartı bilgilerini çaldırmış oluyor, hem de sistemini korumak isterken bilgisayarının kontrolünü de elden yitirmiş oluyor.

Gerçek bir anti-virüs firması yaptığı açıklamada 2008'in ilk çeyreğinde buldukları 1000 sahte anti-virüs'e karşılık, 2009 yılının ikinci çeyreğinde bu sayının 374.000'e ulaştığını belirttiler. Sahte anti-virüs satışlarının günlük getirisinin 10.000 dolardan fazla olduğu belirtiliyor.

Hiçbir anti-virüs firması kullanıcıların bilgisayarını izinleri haricinde tarayamaz. Bu kural, ücretli ya da ücretsiz bu bütün gerçek anti-virüsler için geçerlidir. O yüzden internette gezerken, ekrana aniden gelen ve sisteminizin tehlikede olduğunu belirten reklam pencerelerine kanmayın ve sakın satın almayın veya bilgisayarınıza kurmayın.

Sahte AV listesi ve kaldırmanın kolay yolu...

Sahte AV listesi ve kaldırmanın kolay yolu...
İzniniz olmadan kimse bilgisayarınızı tarayamaz

İşte sahte antivirüslerden bazıları:
Personal Antivirus, Anti-Virus-1, Spyware Guard 2008, System Guard 2009, Antivirus 2009, System Security, Antivirus 2010, Antivirus Pro 2009, Antivirus 360, MS Antispyware 2009, Malware Doctor, Antivirus BEST, System Security 2009, Antivirus System Pro ve WinPC Defender

Bu isimler bazı yasal ve gerçek anti-virüslerin isimlerine benzeyecek şekilde tasarlanmıştır. Bu yüzden buradaki isimleri okuduktan sonra dikkatsizlikle yasal olan bazı anti-virüs yazılımlarını sahte sanmayınız. İsimleri karşılaştırırken dikkatli olunuz.

Bu tür sahte anti-virüs yazılımlarını kurduysanız Remove Fake Antivirus isimli sadece 72 KB'lık bir yazılım bunları sizin için kaldırarak sisteminizi temizleyecektir.
Remove Fake Antivirus 1.11'i buradan indirebilirsiniz:

Okuyucu Yorumları