Sahte Baz İstasyonundan Yayılan Zararlı Tehlikesi!

Ortaya çıkan bir siber dolandırıcılık, "sahte baz istasyonu" ve bu istasyonlardan yayılan zararlıları hayatımıza sokuyor!

Sahte baz istasyonu tehlikesi!

Çin'e yolculuk yapacaksanız, yerel mobil hizmet sağlayıcılarından gelen ve gerçek gibi görünen SMS'lere dikkat etmenizde fayda var.

"Swearing Trojan" olarak bilinen zararlı, sahte baz istasyonlarını kullanarak SMS'leri gerçek China Mobile veya China Telecom'dan geliyormuş gibi gösterebiliyor. Güvenlik firması Check Point'e göre gönderilen SMS'ler, sizi içerisinde zararlı bulunan bir web sitesini açmaya davet ediyor. Zararlıyı geliştirenlerin tutuklandığına dair bazı iddialar olsa da, Check Point'e göre zararlı halen yayılıyor.

Zararlı bir kez telefonunuza yüklendiğinde, banka hesabınızın iki adımlı doğrulama için kullandığı kodları ele geçirip, zararlıların sahibine gönderiyor. Böylelikle dolandırıcılar, banka hesabınızı zahmetsizce soyabiliyorlar.

Zararlı, sahte baz istasyonlarının yanında "çıplak ünlüler" gibi sahte başlıklarla veya arkadaşlarınızdan geliyor gibi görünen mesajlarla da yayılıyor.

Okuyucu Yorumları