Sahte Haberi Google'dan Tespit Edin!

Sahte haberleri tespit etmek için aslında herhangi bir yazılıma gerek yok; Google size yeter!

Okuduğunuz haber gerçek mi?

Son zamanlarda gündemi oldukça meşgul eden meselelerden olan sahte haberleri aslında ekstra bir yazılıma gerek kalmadan sadece Google Görseller yardımıyla da tespit edebileceğinizi biliyor muydunuz?

Sahte haber ve içerikleri tespit etmek için birçok yöntem bulunsa da bunlardan belki de en işlevsel ve pratik olanlarından biri de ilgili içeriğin görseli aracılığıyla Google Görseller'de yapacağınız bir arama. Bunun için yapmanız gereken tek şey şüphelendiğiniz içeriğin ekran görüntüsünü almak, onu Google Görseller'e sürüklemek ve orijinal kaynağı bulmak adına bir arama yapmak.

Böylece, eğer söz konusu içeriğin aslında başka kaynaklardan alındığı ve yanlış bir yönlendirme yaptığını ya da sadece sahte bir içerik olup olmadığını görebileceksiniz. Örneğin belirli bir kişiye ait fotoğraf için yapacağınız bir Google Görseller araması sonucunda bu fotoğrafın aslında başka bir kişiye ait olduğunu bulmanız mümkün.

Google'ın karşınıza getireceği sonuçlar elbette bu fotoğrafın çevrimiçi ortamda bulunduğu diğer yerler olacak. Bu noktadan sonra asıl kaynağı aradan bulup çıkarmak biraz da sizin araştırmacı motivasyonunuza kalmış bir şey. Yine de Google Görseller'in bu anlamda size çok işe yarayan ipuçları sunduğunu söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları