Sahte iPad şarjıyla orijinali arasındaki fark

Apple'ın orijinal şarj cihazı ve "çakması" arasındaki akıl almaz farkı gösteriyoruz...

Çakma şarj cihazı böyle olur!

iPad'inizin şarj cihazı bozuldu ve Apple'ın pahalı şarj cihazlarına tek kuruş ödemek istemiyorsunuz. Sonuçta aynı Apple şarj cihazı gibi görünen, çok daha uygun fiyatlı şarj adaptörleri bulabilirsiniz.

Bu sahte Apple cihazlarının soba gibi ısındığını ve birkaç hafta sonra bozulduğunu ancak deneyimleyerek öğrenebiliyorsunuz. Sahte adaptörler nedeniyle yaşanan çok daha vahim durumlar da var. Yapılan bir araştırma, sahte iPad şarj adaptörlerinin içinin de adeta beş kuruş etmediğini ortaya çıkardı.

Blog'unda detaylı bir inceleme yapan Ken Shirriff, sahte adaptörlerin her çeşit sertifikasyon etiketiyle geldiğini, ancak aslında testleri geçmiş olmasının imkansız olduğunu söylüyor. Testteki sahte adaptör, orijinalinin sadece yarısı kadar güç sağlayabilmiş. Sahte adaptörün içiyse, Apple'ın adaptörüne göre yar yarıya boş ve üstelik izolasyondan mahrum.

Sahte iPad şarjıyla orijinali arasındaki fark

Shirriff, blog'unda durumu ince detaylarıyla anlatıyor ve hatta adaptörlerin devre diyagramlarını paylaşıyor. Buradan da Apple adaptörüne verdiğiniz paraya değeceği anlaşılıyor.

Okuyucu Yorumları