Sahte Minecraft 2, App Store'da zirvede!

Minecraft fırtınası, 7 dolara satılan sahte bir oyunu bile neredeyse zirveye taşıdı!

Sahte ama zirvede!

Son dönemin en popüler oyunlarından biri olan Minecraft'ın geliştiricileri bundan birkaç ay önce, oyuncuların kendi dünyalarını küplerle inşa ettikleri bu platformun yakın bir gelecekte bir devamı olmayacağını yinelemişlerdi. Fakat geçtiğimiz günlerde meydana gelen bir sahtekarlık, söz konusu açıklamanın yine de birçok Minecraft hayranı tarafından duyulmadığını gösterdi.

Apple'ın uygulama mağazası App Store'da beliren ve 7 dolar karşılığında satın alınabilen Minecraft Pocket Edition 2 adlı yeni bir uygulamanın doğal olarak orijinal oyunun popülaritesini kullanarak oyun severleri dolandırmayı hedeflediği anlaşıldı. Konuyla ilgili Eurogamer'da yer alan habere göre, söz konusu sahte oyunun mekaniklerinin orijinal Minecraft'la hiçbir ilgisi olmadığı ve oyunun kodlarının da berbat bir optimizasyon sunduğu fark edildi.

Bu noktada daha da ilginç olan şey, oyunun her şeye rağmen uygulama mağazasında en çok satanlar sıralamasında kısa sürede hızla yükselerek dördüncü sıraya yerleşmesi. Bir şekilde kullanıcı oylamaları sonucunda ortalama 5 yıldız almayı da başaran "Minecraft 2", böylece Minecraft'ın yalnızca adının bile artık oyuncuları cezbetmeyi başarabildiğinin bir göstergesi.

Okuyucu Yorumları