Sahte Yüz Üreten Web Sitesi Açıldı!

Yapay zekayla gerçekte olmayan sahte yüzler üreten web sitesi, sizi de şaşırtacak!

Böyle biri aslında yok!

Yapay zekanın insan yüzlerini değiştirebildiğini biliyorduk. Şimdi bunu apaçık yapan bir web sitesi ThisPersonDoesNotExist, açıldı.

Geliştirici Phillip Wang tarafından oluşturulan site, Nvidia'nın tasarladığı "üretken ters ağ" yardımıyla bir fotoğraf kataloğundaki fotoğrafları kullanarak, gerçeğe yakın yüzler üretiyor. Sonuçlar kusurlu değiller, örneğin fotoğraftaki kadının gözünün altında, adamın ise kulağında ve dişlerinde bir gariplik var. Ancak yine de ilk bakışta gerçekçi görünen bir yüz elde edilebiliyor. Sahte yüzleri kolayca anlamanın yolları şimdilik var, bunları internette araştırabilirsiniz.

Yazılımın çok yüksek bir işlem gücüne ihtiyaç duymadığı söyleniyor. Wang, Motherboard'a yaptığı açıklamada bir kiralık sunucuda Nvidia GPU kullandığını, her iki saniyede bir sahte yüz ürettiğini söylüyor.

Sahte Yüz Üreten Web Sitesi Açıldı!

Karşımızda teknolojik bir atılım değil, şu an yapılabilenler hakkında farkındalık oluşturmaya yönelik bir girişim duruyor. Nvidia'nın teknolojisinin sadece yüz değil, otomobil, kedi ve fazlasını üretebildiğini söyleyelim.

Okuyucu Yorumları