Sahurda online alışveriş yüzde 100 arttı

GittiGidiyor'un bu yıl kavurucu sıcaklara denk gelen Ramazan ayı verilerinden dikkat çekici sonuçlar ortaya çıktı.

Online alışverişler tavan yaptı

Günlük 1,5 milyonu aşan ziyaretçi sayısı ve 15 yıllık geçmişi ile Türkiye'de e-ticaretin ev sahibi GittiGidiyor'un Ramazan ayında yapılan alışverişler ile ilgili yayınladığı veriler ilgi çekici sonuçlar ortaya koyuyor. Bu Ramazan'da sahurda yapılan online alışverişler geçen aya kıyasla iki kart artarken en çok alışveriş ise sıcakların en fazla hissedildiği öğle saatlerinde yapıldı.

6 Haziran'da başlayan Ramazan ayında Mayıs ayına göre %11 oranında daha fazla alışverişin yapıldığı GittiGidiyor, ayrıca bir önceki aya göre %5 oranında daha fazla ziyaret edildi.

Sahur saatleri olan 01.00, 02.00 ve 03.00'te önceki aya göre yapılan alışverişlerde tam %101'lik bir artış yaşanırken yine bu saatlerde GittiGidiyor'a önceki aya göre ziyaretler %92 oranında arttı.

Erkekler daha çok alışveriş yaptı

Verilere göre Ramazan ayında alışverişlerin %75'i erkekler, %25'i ise kadınlar tarafından yapıldı. Erkeklerin en çok alışveriş yaptığı ana kategori "Beyaz Eşya & Küçük Ev Aletleri" olurken kadınlarınki"Ev, Dekorasyon, Bahçe" oldu.Erkeklerin en çok alışveriş yaptığı alt kategori "Cep Telefonu" olurken kadınlarınki ise "Elektrikli Ev Aletleri" oldu.

Genel olarak Ramazan ayında en çok alışverişin yapıldığı ana kategori "Ev, Dekorasyon, Bahçe" olurken bunu sırasıyla "Beyaz Eşya & Küçük Ev Aletleri" ile "Cep Telefonu & Aksesuar" takip etti.Alt kategorilere ise en çok alışveriş yapılan kategori "Cep Telefonu" oldu. Bunu da sırasıyla "Elektrikli Ev Aletleri" ve "Mobilya" alt kategorileri takip etti.

En çok öğle sıcağında alışveriş yaptık

Ramazan ayında en çok alışveriş yapan il İstanbul olurken bunu sırasıyla Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya takip etti. En çok alışverişin yapıldığı saatler sırasıyla yaz sıcaklıkların zirve yaptığı 14.00, 15.00 ve 13.00 olurken, en az alışverişin yapıldığı saatler ise sırasıyla imsak vaktinden sonraki 06.00, 05.00 ve 07.00 saatleri oldu.

Okuyucu Yorumları